FAPT – Se clatină imperiul Quickmobile: după falimentul firmei de distribuție, insolvența firmei prin care era vândută marfa

1
2436

QUICKMOBILE. Reclama cu George Washington în ipostază de bunic, aia cu “The First Silver Dollar”, “The American Way”, bla-bla-bla, o știți? Bine, pentru că banca din reclamă, americanii de la First Bank, a cerut insolvența fostei firme de vânzări a Quickmobile. Cererea băncii americane a fost admisă de instanță, așa că Electro Mobile SRL Baia Mare intră în insolvență la doar un an de la intrarea în faliment (direct) a Electro Distribution, compania de distribuție a Quickmobile.

 

Sigur, în aparență cei care controlează bradul Quickmobile (magazin online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii), deși susțin că nu mai au nicio participație în acest sens, sunt liniștiți, ei dirijând anul trecut segmentul de vânzări către o altă firmă, Euro Retail Tech, firmă care în vara anului trecut a fost pasată (prin cesionarea tuturor acțiunilor – în iulie 2018) lui Adrian Ioan Silaghi, un vechi și devotat angajat (era director de vânzări internaționale al firmei).

 

În fine, în cazul insolvenței Electro Mobile SRL, calendarul stabilit de instanță este următorul: până în 21 noiembrie se înregistrează cererile de creanțe, în 16 decembrie are loc prima ședință a creditorilor (convocată de administratorul judiciar provizoriu, R&P SPRL), în 6 ianuarie 2020 se definitivează tabelul creanțelor.

 

Sereleul Electro Mobile SRL a fost înregistrat în anul 2005 și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de lei, cu o scădere financiară semnificativă, de la 64,4 milioane de lei în 2017. Pierderea netă a firmei a scăzut în 2018, de la 5,1 milioane de lei în anul precedent la 3,5 milioane de lei la finele anului trecut.

 

În schimb, compania pe care a fost mutate operațiunile de vânzări ale Quickmobile, Euro Retail Tech, pasată scriptic în grija vechiului angajat al firmei, Adrian Silaghi, a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 68,5 milioane de lei, de la circa 440.000 lei în anul precedent, și un profit net triplu față de 2017, respectiv de 1,2 milioane de lei în 2018.

 

Grupul Quickmobile – retail și distribuție – a fost pornit în 2004 ca magazin online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii, completat ulterior de o rețea de puncte de vânzare în țară. În 2015, compania s-a extins prin lansarea magazinului online QuickmobileShop.com.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here