DECIZIE – Cultivatorii de cannabis pe malul Lăpușului, băimărenii Mureșan și Colța, arestați 30 de zile

0
1266

DROGURI. Magistrații Tribunalului Maramureş au dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, până în 15 noiembrie 2019 inclusiv, a inculpaţilor Mureșan Andrei Vlad (29 de ani) şi Colța Bogdan Cristian (26 de ani), cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoare de la 2 ani la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

În cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, în perioada aprilie-octombrie 2019, au procurat seminţe de cannabis şi le-au cultivat pe un teren situat în proximitatea Băii Mari, pe malul râului Lăpuş, ulterior întreţinând cultura de cannabis, iar în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2019 au recoltat o parte din plantele de cannabis, le-au transportat şi depozitat pentru uscare într-un apartament pus la dispoziţie de un coinculpat.

 

În urma cântăririi de către DIICOT a cantității depozitate, a rezultat aproximativ 17 kilograame de cannabis (inflorescenţe şi frunze) şi aproximativ 3 kilograme de substanţă vegetală uscată de cannabis (inflorescenţe şi frunze). Decizia Tribunalului Maramureș a fost contestată de ambii inculpați, recursul urmând a fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here