ANTICIPARE SIMPLĂ – Maramureșenii Adrian Todoran și Lucian Morar vor face parte din conducerea națională a PMP, în funcția de vicepreședinți

1
2054
Lucian Morar, Adrian Todoran

ÎN CONDUCEREA PMP. Fostul deputat Adrian Todoran și primarul din Ulmeni, Lucian Morar, vor deveni duminică, 7 martie 2021, după Congresul Național de Alegeri PMP, vicepreședinți PMP la nivel național. Partidul, condus interimar de mureșeanul Marius Pașacan după demisia lui Eugen Tomac, va fi condus de un nou președinte, în persoana lui Cristian Diaconescu, acesta fixându-și deja echipa cu care va conduce partidul și din care fac parte 44 (!!!) de persoane: un secretar general (Cornel Cătălin Bulf), 2 secretari generali adjuncți, 29 (!) de vicepreședinți (printre care Todoran și Morar), 11 secretari executivi și un trezorier.

 

Procentul de îndeplinire a anticipării: 100%. Argumentul: Diaconescu (61 de ani) este singurul candidat la președinția PMP și există o singură listă de conducere care va fi supusă votului (din care fac parte și cei doi maramureșeni). Diaconescu este fost judecător, fost diplomat în Misiunea Permanentă a României la OSCE, fost vicepreședinte al Senatului României, fost ministru al justiției (în guvernul Adrian Năstase, 2004) și ministru de externe (în guvernele Emil Boc 2008-2009 și 2012 și în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu 2012).

 

Adrian Mihăiță Todoran (37 de ani), până în 2016 președinte PMP Maramureș, a fost vicepreședinte în Consiliul Executiv Național al PMP (din iulie 2016). Fost deputat de Maramureș în mandatul 2016-2020, Todoran este absolvent al Facultății de Științe Economice – Universitatea de Nord Baia Mare (2005) și al studiilor de masterat în Managementul afacerilor (2007 – Universitate de Nord Baia Mare) și în Managementul informațiilor clasificate (2009 – Universitatea Romano-Americană București).

 

În 2020, la alegerile locale Todoran a fost candidatul PMP Maramureș pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, iar la alegerile parlamentare a fost pe locul 1 pe lista PMP Maramureș la Camera Deputaților (formațiunea din Maramureș a trecut de pragul electoral, dar la nivel național partidul nu a făcut pragul și PMP nu a intrat în Parlament).

 

Lucian Ioan Titus Morar (43 de ani) este președintele PMP Maramureș și primar în Ulmeni (din 2008, cu o întrupere voluntară în perioada 2016-2017, când a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș – a renunțat la funcție, pe care i-a lăsat-o moștenire de familie verișorului său, George Moldovan, și a revenit la primăria la care a renunțat în 2016 pentru Consiliul Județean). Este absolvent al Institutului Teologic Greco-Catolic „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.

 

În 2020, la alegerile parlamentare a vrut din nou să renunțe la funcția de primar (fapt pe care l-a confirmat pentru 2mnews), postându-se pe locul 1 pe lista PMP pentru Senat (la fel ca în cazul lui Todoran, formațiunea din Maramureș a trecut de pragul electoral, dar la nivel național partidul nu a făcut pragul și PMP nu a intrat în Parlament).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here