REACȚIE – Deputat Brian Cristian: Atunci când în loc de parlamentari cu coloană ai ridicători de mâini și în loc de membri ai guvernului ai executanți fără discernământ + ipocrizia lui George Simion

0
168

CÂND TREBUIE SĂ LUPȚI PENTRU CE ESTE BINE. Inițiativa mea privind Legea Insolvenței (adoptată de Senat), care face dreptate pentru sportivi, a fost respinsă în Comisia de politică economică de la Camera Deputaților după un teatru ieftin. A venit secretarul de stat de la Ministerul Justiției, a citit un punct de vedere (redactat de altcineva) pe care i l-am demontat rapid. Am adus toate argumentele din lume, nu s-a opus nimeni, nu au avut nimic de obiectat.

 

La final au propus raport de respingere, fără vreo motivare. Că așa fac acolo în comisia aia inutilă, nu se dezbate nimic, nu se analizează, doar se votează după cum indică niște funcționari din ministere. Că doar Parlamentul nu mai contează deloc.

 

Mai mult, la lifturi, după ședință, reprezentantul guvernului mi-a spus că îmi înțelege punctul de vedere, dar că a trebuit să susțină ce i s-a dat. Practic mi-a dat dreptate. Asta pentru că cei care au redactat  documentul din partea guvernului nu au înțeles ce prevede inițiativa. Până și George Simion, mare lider de galerie a votat împotriva sportivilor, la indicația președintelui de ședință de la PSD.

 

Vă spuneam în trecut despre rușinea de pe obrazul României când vine vorba despre sportivii care nu își primesc salariile și că dacă ne referim la valoarea sumelor nerecuperate doar de fotbaliști, suntem pe locul 2 în lume, depășiți de China. (conform datelor de la FIFA și FIFPro).

 

Această lege USR (semnată și de parlamentari de la PSD și PNL) ar fi rezolvat problema și ar fi oferit o protecție mai bună sportivilor, în procedurile de insolvență. Ar fi oprit patronii țepari care bagă cluburile în insolvență și faliment și îi lasă pe sportivi cu ochii în soare și fără banii cuveniți.

 

Atâta s-a putut. Din păcate nu s-a vrut. Lupta continuă în Comisia juridică!

 

Deputat Brian Cristian (USR)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here