REACȚIE – Delia NU vine la Sărbătoarea Castanelor 2023, numele ei fiind inclus de primarul Cherecheș pe lista artiștilor „fără nicio bază, speculativ”

4
6342
Delia

OFICIAL. În urmă cu 3 zile, la 9 octombrie 2023, în ședința Consiliului Local Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș le-a livrat consilierilor municipali o listă, scrisă cu pixul, care conținea line-up-ul (lista artiștilor care vor fi prezenți) Sărbătorii Castanelor 2023, în scopul de a-i îndupleca pe aceștia să voteze alocarea din bugetul urbei a sumei de 1,8 milioane de lei pentru organizarea evenimentului. Mai mult, pentru a da o tentă de aparentă argumentare a sumei solicitate, în dreptul fiecărui artist era înscrisă și suma care trebuie plătită pentru prestația respectivului. 2mnews a precizat la acel moment că sumele sunt aproape duble față de sumele reale pe care le solicită firma de impresariat care aduce de fapt acei artiști în Baia Mare.

 

Acum, vă anunțăm, suplimentar, că după atribuirea contractului de 1,8 milioane de lei privind organizarea Sărbătorii Castanelor 2023 (fiind un simulacru de concurs de oferte, v-am anunțat câștigătorul cu 4 zile înainte ca acest concurs să fie declanșat și cu 10 zile înaintea desemnării oficiale a acestuia – acum este în desfășurare, dar răspunsul îl aveți AICI), 2mnews va face publice sumele reale percepute de firma de impresariat a artiștilor, pentru a putea completa ecuația: Sume avansate de primarul Chercheș – Sume reale – Profitul organizatorului (10%) = Suma plătită în plus (devalizată/furată) din bugetul orașului. Am făcut precizarea anticipat dezvăluirii, ca să fie toată lumea liniștită.

 

Acum însă, o precizare. După anunțul listei artiștilor, făcut în 9 octombrie, în 10 octombrie a fost demarată procedura de atribuire (nu este o licitație publică, ci este un „anunț de participare”, ca o chemare a voievodului care-și strigă plăieșii pe dealuri, chemându-i la luptă). În Caietul de sarcini apar modificări ale line-up-ului scris cu pixul de primarul Cherecheș și prezentat consilierilor pentru a justifica suma de 1,8 milioane de lei. În principal, unul dintre capetele de afiș ale zilei de sâmbătă, Delia, nu apare. De ce s-a făcut modificarea? Aveți explicația acum…

 

 

Delia NU vine la Sărbătoarea Castanelor 2023, numele ei fiind inclus de primarul Cherecheș pe lista artiștilor fără nicio bază, speculativ. Iată reacția/dreptul la replică al firmei care administrează activitățile artistei, trimis către 2mnews: „Între DeliaEvent SRL și Municipiul Baia Mare nu a fost încheiat niciun contract de prestari servicii cu privire la evenimentul Sărbătoarea Castanelor 2023 – fapt care nici nu putea fi posibil, pe perioada derulării evenimentului artistul având programate o serie de filmări ce vor avea loc în București. În consecință, afirmațiile cu privire la prezența artistului la evenimentul din Baia Mare și onorariul aferent sunt simple afirmații speculative”.

 

Ce modificări s-au făcut între prezentarea inițială și cea care va fi de fapt, vedeți mai jos:

Vineri, 27 octombrie 2023

• Gașca Zurli;

• Alina Eremia;

• Connect-R;

• BUG Mafia.

 

Sâmbătă, 28 octombrie 2023

• Concordia Orchestra din Cluj-Napoca;

• Alexandrina Hristov;

• Theo Rose;

• The Motans.

 

Duminică, 29 octombrie 2023

• Nicole Cherry – 52.711,86 lei;

• Carla’s Dreams: 124.811,52 lei.

 

Așadar, au apărut Alexandrin Hristov și Theo Rose, a dispărut Delia (introdusă speculativ pe lista inițială prezentată de edil) și Ansamblul Transilvania – însă cel mai probabil se va încheia un contract direct cu ansamblul folcloric, pentru că doar suma pe care primarul Cherecheș a anunțat că o va plăti pentru prestația Ansamblului (care este în subordinea Consiliului Județean Maramureș, fiind plătit din bugetul maramureșenilor) este cu 177.300 lei mai mare decât suma reală percepută de ansamblul folcloric pentru o prestație artistică.

 

* Foto: @Delia FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Mai țineți minte cand acest ins prost crescut, ducea în eroare iubitorii de handbal, mințind că aduce la Baia Mare, pe Cristina Neagu? Cat o să-l mai rabde pământul? Justiția chiar e legata la ochi cu adevărat? Rușine!

  2. Va rog să luați aminte la festifall Oradea. Costuri de 1.5 milioane, organizat se aptor ( asociația pentru promovarea turistică a municipiului). 5 locuri in care se desfășoară concerte și spectacole de la opera, muzica simfonica, jazz, mixaje la Richard clayderman sau alti soliști români cunoscuți….. ateliere pentru copiii sau teatru stradal la înălțime… și, în același timp spatii semnificativ mai limitate pentru a servi street food, în consecință mai puține intrări în bugetul primăriei. Doar o mică diferență…. 300kron, 5 scene versul 1(eventual 2), teatre și spectacole la înălțime….

  3. Aveti dreptate, CLARA TREABA este tare poznas, asa fura el cate o data, El toate devalizarile spagile si sponsorizarile mascate le-a facut in gluma, el nu glumeste cateodata, el glumeste tot timpul cu bugetul local, pentru pretentiile lui, bugetul local este o mare gluma. Din aceasta cauza il ibesc doar baimarenii SENILI care au doar fluturi in cap in loc de ratiune, acestia sigur nu platesc impozite, merg gratis cu autobusu si primesc vaucere acasa tot din banii nostri, chiar daca pe plicul primit scrie catalin cere-ches. Vedeti ce glume bune face primarul, va trimite vaucere din banii primariei si spune ca ia trimis din banii lui si ai lui mumasa. Ati vazut ce scamatorie stie sa faca ? HA HA HA sa radem ce gluma buna. Da bietul cereches groful urbei noastre, cand va merge la castelu de la Gherla se va gandi cu JIND ani de zile la bani ciorditi de la atatea sarbatori ale castanelor in decursul timpului si va ofta indelung ca nu mai poate fi poznas pe banii nostri si nu mai poate face glume……proaste, iar pentru Delia va fi o anonima amintire……

  4. Primarul nostru este poznaș! Îndrăgit taaare de băimăreni, el a glumit de această dată (el și glumește câteodată, nu minte precum alți politicieni), și gândește strategia Sărbătorii Castanelor a viitorilor ani… Este clar că Delia reprezintă opțiunea No. 1 a anului următor 2024. Din aceste motive, Delia NU vine în anno domini 2023! Punct!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here