EVENIMENT – Premieră la Teatrul Municipal Baia Mare: spectacolul „Căsătoria”, după dramaturgul ucrainean Nikolai Vasilievici Gogol

0
120

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ. Vineri, 13 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare, Secția Dramă prezintă în premieră spectacolul “Căsătoria”, după N.V. Gogol, în regia lui Mihai Gligan. Scenografia este semnată de Mihai Vălu, iar din distribuție fac parte actorii Sanda Savolszky, Wanda Farkaș, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Andrei Dinu, Dan Cordea, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Rodica Pașca, Alex Macavei și Andrei Han. Spectacolul este realizat în parteneriat cu Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Despre spectacol: “Mai mulți pretendenți și o fată de măritat își dau întâlnire. E vremea pețitului și fiecare își etalează intențiile și pretențiile. Spectacolul nu își propune să facă o demonstrație despre binefacerile căsătoriei, ci ține să ne arate fața ascunsă a acesteia. E un joc de lumini și umbre în care gândurile, îndoielile, temerile ies la suprafață și tulbură ordinea firească. Alegerea partenerului e o adevărată bătălie. Ce spune rațiunea poate să nu fie pe placul inimii. A renunța la o parte din tine înseamnă și renunțarea la liniștea interioară.

 

Dar dincolo de toate acestea, spectacolul te cucerește prin maniera realist-magică a interpretării textului, prin metafore hazlii și fermecătoare, prin insinuări atent studiate. Comicul ia naștere din situații imprevizibile și replici scânteietoare. După aproape două secole, Gogol ne mai face încă cu ochiul. Un spectacol de văzut și revăzut”.

 

Prețul unui bilet la premieră este 25 lei. Următoarele reprezentații ale acestui spectacol vor avea loc în 15, 21 și 28 mai, de la ora 19.00, prețul biletelor fiind 20 lei și 10 lei pentru categoriile care beneficiază de reducere (elevi, studenți, pensionari).ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here