LEGE – Deputatul PNL Călin Bota: Legea offshore înseamnă dobândirea independenței energetice, creșterea veniturilor la buget și dezvoltarea rețelelor de gaz din țară

0
201
Călin Bota

INDEPENDENȚA ENERGETICĂ. Legea offshore, adoptată astăzi de Camera Deputaților, are drum drept spre promulgare și aplicare. Acest proiect, o prioritate pentru PNL, a fost depus în Parlament prin semnătura premierul liberal Nicolae Ciucă.

 

Deputatul PNL Călin Bota, membru în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, susține că odată cu adoptarea acestei legi „România face un pas important pentru dobândirea independenței energetice, pentru creșterea veniturilor la buget și pentru dezvoltarea rețelelor de gaz din țară”.

 

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră, iar România are astfel șansa să  producă mai mult decât va consuma, devenind un furnizor de securitate energetică regională.

 

,,Prin legea pe care am votat-o astăzi, alături de colegii mei, se stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul. Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatare va începe în 2024.

 

De asemenea, legea asigură un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României și, în plus, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a țării”, a precizat deputatul PNL.

 

Impactul la nivel macroeconomic al investițiilor în Marea Neagră este major pentru economia României și înseamnă, în mod concret: creşterea investițiilor de capital, creşterea veniturilor bugetare, crearea de locuri de muncă, creşterea contribuţiei la produsul intern brut, creşterea securităţii în aprovizionarea energetică, dezvoltarea furnizorilor locali şi a comunităţilor locale.

 

,,Prin astfel de proiecte, asigurăm creșterea economică a țării, dezvoltarea României și bunăstare pentru români”, a mai subliniat deputatul Călin Bota.

 

Biroul de presă – Cabinet parlamentar Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here