SOLUȚIE – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, despre legea care rezolvă lipsa personalului medical pentru cabinetele școlare

0
209
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

PROPUNERE LEGISLATIVĂ. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a precizat că „România trebuie să utilizeze toate resursele sale medicale, motiv pentru care, alături de colega mea, senatoarea Raluca Ioan și de senatorul Adrian Streinu Cercel, am depus la Senat un proiect de lege care permite medicilor de medicină generală, care au absolvit după anul 2005 şi care nu au promovat examenul de rezidenţiat, să fie încadraţi în cabinetele de medicină şcolară.”

 

Prin acest proiect de lege se rezolvă o problemă importantă, generată de lipsa personalului medical pentru cabinetele din rețeaua de învățământ din țară, la nivel naţional existând 3.370 de cabinete medicale şcolare, din care 3.237 în unităţile de învăţământ în masă şi 133 în unităţile de învăţământ special la care se adaugă 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unităţi de învăţământ în masă şi 17 în unităţi de învăţământ special.

 

Potrivit datelor oficiale, în aceste cabinete medicale sunt încadraţi 2.082 de medici şi 4.320 de asistenţi medicali, constatându-se un deficit important de personal, imperios necesar pentru asigurarea asistenţei medicale în reţeaua de medicină şcolară.

 

Problema poate fi rezolvată prin angajarea în aceste cabinete a medicilor de medicină generală, absolvenţi ai facultăţilor de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat.
Prin proiectul de lege depus în Senat, votarea și ulterior promulgarea lui, vom asigura asistența medicală necesară în școli și vom putea derula programe naționale care să prevină îmbolnăvirea copiilor. Viitorul României depinde și de starea de sănătate a populației școlare, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here