ATRIBUIT – Cine execută contractul de 5,6 milioane de lei care vizează reabilitarea energetică a sediului Primăriei Târgu Lăpuș

0
2363
Mitru Leșe

INVESTIȚIE – BANI PUBLICI. Administrația locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), a atribuit, în 5 iulie 2023, contractul de reabilitare energetică a sediului Primăriei. Având criteriul de atribuire Cel mai mic preț, câștigătorul, asocierea de firme Gricon SRL & Taffo SRL a sublicitat cu 13,23% valoarea maximă estimată de Primăria Târgu Lăpuș, adjudecându-și lucrarea cu suma de 5,68 milioane de lei (exact: 5.682.784,26 lei, sumă care include TVA) – au fost 4 ofertanți, toți depunând oferte conforme, câștigătorul fiind desemnat exclusiv în baza prețului ofertat.

 

Contractul, care trebuie finalizat într-un an și jumătate (18 luni), vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru clădirea localizată pe strada Țibleșului nr. 2 din Târgu Lăpuș. Practic, proiectul tehnic prevede înlocuirea instalații de iluminat electric, montarea instalațiilor de detecție/avertizare, de control acces, de voce-date, hidranți interiori, sanitare, termice. De asemenea sunt prevăzute montarea unor instalații cu panouri fotovoltaice și cu panouri solare termice, precum și refacerea tencuielilor și finisajelor clădirii și anveloparea acesteia (pereții exteriori, ferestre și uși, planșeu peste ultimul nivel și acoperiș, șarpanta urmând să fie demolată și refăcută integral).

 

Asocierea câștigătoare nu este la prima lucrare efectuată pentru administrația din Târgu Lăpuș, de dată mai recentă (în urmă cu un an) obținând exact în aceeași formulă contractul pentru edificarea Centrului recreațional de pe strada Doinei nr. 15B. Gricon SRL este o firmă locală, înregistrată în Târgu Lăpuș și controlată de frații Marius Florin Buda și Alina Nicoleta Pop (a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 19,82 milioane de lei și un profit net de peste 723.000 lei, realizat cu 92 de angajați), iar asociatul secund, Taffo SRL, este înregistrat în Baia Mare, fiind în proprietatea lui Mihai Filip, Remus Adrian Fodor și Marian Emil Țapu (a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 93,08 milioane de lei și un profit net de peste 4,75 milioane de lei, realizat cu 28 de angajați).

 

Asocierea Gricon & Taffo a subcontractat 26,74% din valoarea totală a acestei lucrări – respectiv lucrările de curenți slabi (cu subcontractantul Electronet Concept SRL, care va încasa 882.904,26 lei, adică 18,5%) și instalarea sistemelor de stingere a incendiilor și a ventilației (cu subcontractantul Eurointech Design SRL, care va încasa 393.427,76 lei, adică 8,24% din valoarea totală). Proiectul este finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin Administrația Fondului pentru Mediu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here