FAPT – Avansează în fază pre-execuțională proiectul de amenajare a Domeniului schiabil Boriște-Izvoare, investiție de 180 de milioane de lei

0
362

PROIECT – FAZA PRE-EXECUȚIONALĂ. Firma băimăreană Evalproteh SRL, controlată de inginerul Mircea Pascu, care a mai efectuat diverse studii pentru administrația maramureșeană, va elabora pentru Consiliul Județean studiile necesare parcurgerii etapelor de reglementare pe linie de protecția mediului și gospodărirea apelor aferente proiectului de amenajare a Domeniului schiabil Boriște-Izvoare.

 

Contractul, semnat la 5 iulie 2023, este în valoare de 165.886  lei (sumă care include TVA) și prevede elaborarea memoriului de prezentare, a studiilor hidrologic și de evaluare a biodiversității, a documentațiilor pentru obținerea avizului de gospodărire a apelor și de funcționare în siguranță, precum și pentru revizuirea altor avize.

 

Zona Boriște-Izvoare este amplasată pe teritoriul administrativ al municipiului Baia Mare, orașului Baia Sprie și comunei Desești. Acum, în stațiunea Izvoare există trei pârtii de schi cu grad redus de dificultate (Brazi – 250 metri, Poiana Soarelui – 360 metri și Cora – 750 metri), proiectul vizând înființarea de noi pârtii (dotate cu instalații de transport pe cablu, de producere a zăpezii artificiale și cu utilaje de întreținere), interconectarea acestora cu pârtiile existente și diversificarea ofertei de parcticare a sporturilor de iarnă (snowboard, săniuș), pentru creșterea atractivității zonei.

Investiția în proiect este estimată la 180 de milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here