EVENIMENT – Drapelul României, înălțat de militarii din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş, participanți la misiuni internaţionale

0
537

ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL. Sâmbătă, 26 iunie 2021, Ziua Drapelului Național va fi celebrată în Baia Mare, municipiul de reședință al Maramureșului, printr-o ceremonie care va începe la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

 

Pentru sfințirea Drapelului Naţional arborat în fața sediului administrativ al județului Maramureș, acesta a fost coborât de pe catarg vineri, 25 iunie 2021, ora 18.00, iar Garda  Purtătoare a Drapelului l-a depus la Catedrala Episcopalã Ortodoxă “Sfânta Treime”, urmând ca sâmbătă dimineaṭă să fie oficiată slujba de sfinṭire, după care Drapelul Naţional va fi purtat spre locul de arborare de către militarii din Garda de Onoare a Drapelului Naţional (aceștia fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş și au participat la misiuni internaţionale).

 

Ceremonia militară de celebrare a Drapelului Național va începe la ora 10.00 cu  prezentarea Onorului prefectului judeţului Maramureş, salutul drapelului de luptă, trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare și înălţatarea pe catarg, în acordurile imnului naţional al României.

 

În acest an, este pentru a 23-a oară când România își celebrează oficial Drapelul Național, într-o zi care îi este dedicată în exclusivitate – 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul – roșu, galben și albastru – reprezintă steagul național al tuturor românilor.

 

Începutul adoptării tricolorului pe pământ românesc, inițial ca steag al Armatei (compus din trei culori – roșu, galben și albastru – și un vultur la mijloc), s-a înfăptuit în anul 1834, când domnitorul Țării Românești, Alexandru D. Ghica Vodă, a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here