CE SE PREGĂTEȘTE – Un nou studiu de fezabilitate: 150.000 lei pentru un centru de legume-fructe în județul Maramureș

0
438

PENTRU ÎNCEPUT, UN NOU SF. Consiliul Județean Maramureș se va asocia cu Primăria Mireșu Mare pentru a realiza un centru de legume-fructe. Ceea ce e bine. Rău e că administrația locală n-are niciun studiu de fezabilitate, iar pentru depunerea unui proiect acesta e obligatoriu (printre altele, SF-ul stabilește principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții, adică câți bani sunt necesari realizării investiției, să știi câți bani să ceri – precizarea a fost făcută pentru cei mai puțin familiarizați cu acest tip de documentație).

 

Deci, se face un studiu de fezabilitate. Se estimează că acesta va costa 150.000 lei (am mai spus, repetăm, poate se aude și pe strada Gheorghe Șincai din Baia Mare, la Palatul Administrativ: suma este enormă, comparativ cu prețurile de pe piață ale obictivelor similare analizate de 2mnews). Bine, s-a gonflat puțin (mai mult) prețul SF-ului, dar să vedem cum se-mpart banii, pentru că e vorba despre un parteneriat.

 

Județul (CJ Maramureș) va plăti 105.000 lei, iar Primăria Mireșu Mare va plăti restul, 45.000 lei. Toată documentația aferentă depunerii pe SEAP/SICAP (portalul oficial de licitații publice) va fi făcută tot din banii județului (pentru că oamenii care vor munci la asta sunt angajații CJ Maramureș și sunt plătiți din pușculița județului).

 

Atât am vrut să vă anunț: că se face un centru de legume-fructe în comuna Mireșu Mare. Bine, în fază incipentă se face acest studiu de fezabilitate. 150.000 lei. Dacă (totuși) se și realizează (după studiul de fezabilitate, dacă se aprobă finanțarea de undeva, de oriunde, pentru că noi, județul/localitățile nu vrem să plătim pentru ce avem nevoie, stând cu mâna-ntinsă ca orice cerșetor care se repectă – plătim doar pentru paranghelii și zilele comunelor, orașelor și municipiilor, că pentru asta se găsesc bani), în acel centru de legume-fructe din Mireșu Mare producătorii locali vor putea să-și depoziteze produsele în condiții de frig, cu respectarea normelor de securitate alimentară, reducându-se perisabilitățile.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here