ANTICIPARE – Fostul prefect Silviu Nicolae Ungur va fi numit joi, 20 iulie 2023, director general al DGASPC Maramureș în locul Alinei Coste-Mădăras

2
4729

DIRECTOR NOU – DGASPC MARAMUREȘ. Fostul prefect de Maramureș Silviu Nicolae Ungur (fost la PMP, acum la PNL) va fi numit director general al DGASPC Maramureș în locul Alinei Coste-Mădăras. Decizia, luată exclusiv de președintele PNL Maramureș și al Consiliului Județean, Ionel Bogdan (PNL), va fi anunțată oficial joi, 20 iulie 2023, și va fi (inițial) cu titlu interimar, însă 2mnews face publică anticipat, ca de obicei, modificarea de la vârful instituției publice din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

 

De asemenea, Diana Gina Pop-Laar, șef Serviciu juridic și adopții al DGAPSC Maramureș, va fi numită director general adjunct al instituției, în locul lui Doina Curteanu. Numirea va fi făcută tot cu titlu interimar.

 

Silviu Nicolae Ungur (44 de ani), originar din satul Lăpuș (comuna Lăpuș – cunoscută de maramureșeni sub denumirea Lăpușul Românesc), a fost prefect de Maramureș în perioada 18 decembrie 2019 – 3 martie 2021, fiind numit/susținut de PMP. După ieșirea PMP de la guvernare, în martie 2021, Ungur a fost înlocuit în funcția prefect de Vlad Duruș (USR) și s-a repliat la APIA Maramureș, în funcția pe care o avea înainte de numirea sa la Palatul Administrativ, respectiv cea de consilier superior la Serviciul Control pe Teren.

 

Repliere a fost de scurtă durată, la 20 mai 2021, cu girul PNL (aflat și atunci la guvernare), Ungur a fost cadorisit cu o sinecură: secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, post creat special pentru satisfacerea orgoliilor ejectaților. La acel moment, Ministerul Agriculturii a ajuns să aibă în conducere 8 (opt!!!) persoane: una bucată ministru (atunci era penelistul Nechita-Adrian Oros), 5 secretari de stat, un secretar general și un secretar general adjunct (Ungur).

 

Numirea lui Ungur a fost temporară, pe o perioadă de 6 luni, perioadă după care nu a fost prelungită, iar în 20 noiembrie 2021 Ungur a fost nevoit să revină la matcă (adică la APIA), unde a mai rămas timp de alte 7 luni și în iunie 2022 a reușit un transfer de senzație (tot cu girul PNL Maramureș), la altă instituție bugetară, DGASPC (din subordinea Consiliului Județean Maramureș, controlat de Ionel Bogdan – PNL). Transferul s-a făcut pe o funcție similară, de consilier superior (în care era încadrat și la APIA), având promis un post de conducere (respectiv șef la Managementul Calității).

 

Silviu Nicolae Ungur este licențiat în științe economice (absolvent de Mangement turistic și comercial al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” – promoția 2000) și are un master în Informatică aplicată și programare (la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, fostul „Nord” băimărean – în 2003).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Practica sinecurista nu va rezolva problemele. Acolo este nevoie de un om din asistenta sociala, cunoscut, respectat si priceput. Nu o ”vinitura” mutata ca un pion pe tabla de sah. Nu se va schimba mare lucru, Ungur e doar un functionar mediocru cu tidula de partid, oportunist si traseist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here