IMPUS DE TĂRICEANU – Anghel renunță la funcția de consilier județean pentru șefia ALDE: „M-a sunat conducerea partidului și m-a rugat…”

0
593
dig

ALDE MARAMUREȘ. Fostul primar al Băii Mari timp de aproape 17 ani (în perioada 1993-2010) și fost președinte al PNL Maramureș vreme de vreo 10 ani, Cristian Anghel (68 de ani), și-a anunțat public și oficial trecerea din PER în ALDE, acesta fiind al treilea partid bifat pe traseul său politic. Anghel susține că a fost sunat de conducerea partidului (adică de Călin Popescu Tăriceanu) și i s-a cerut să preia organizația ALDE Maramureș, până atunci condusă de Cornelia Negruț.

 

A mai zis și că demisionează din funcția de consilier județean PER la proxima ședință a forului administrativ al județului și că nu i s-a fixat, de la centru, niciun target electoral, cu excepția numărului de semnături pe care trebuie să-l strângă pentru candidatura la prezidențiale a președintelui Tăriceanu.

 

În general, Anghel, un politician uns cu toate alifiile comunicării, a încercat să pară detașat și aproape mulțumit că a preluat un partid cu o mai mare vizibilitate decât precedentul (PER) și că e pe cale să  reintre în atenția publică. Susține că nu s-a decis dacă o să candideze pentru funcția de primar al Băii Mari la alegerile locale din 2020 – părerea mea e că postul vizat este fie de parlamentar, fie de vicepreședinte al CJ Maramureș (printr-un blat politic cu PSD, așa cum a mai făcut și în timpul în care a fost consilier județean).

 

Oficial, funcția lui Anghel e de preşedinte interimar, însă pentru că a fost numit direct de conducerea partidului (în speță de Tăriceanu), fără consultarea organizației județene, a stârnit, logic, și animozități, fosta președinte a filielei, Negruț, neparticipând la întâlnirea în care Anghel s-a autoprezentat cu noua funcție politică (a fost încadrat de fostul senator Ciprian Rogojan – gratulat acum cu funcția bine plătită de director de cabinet în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat – şi de Răzvan Birişan – secretar general al filialei județene).

 

În rest, Anghel a fost banal, și-a mai pierdut din aplombul trecutului său glorios, dar a rememorat strategic, în fața reprezentanților presei, că în timpul mandatelor sale mass-media era mai bine susținută (sigur, referirea era financiară, dar nelaudativă, reacția sa fiind ca a oricărui politician ajuns controlorul unei pușculițe publice și care vizează printre obiective și îmbunarea financiară a mass-mediei).

 

Plictisitor, poate a doua oară să fie mai bine… Dar până atunci, Anghel are de gestionat relația cu fidelii Corneliei Negruț, care, de-a lungul timpului, nu prea a acceptat pacifistă decizii care s-au repercutat negativ asupra ei. Subiect de urmărit.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ