SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, expoziție temporară a unei galerii de artă din Budapesta: Capodopere ale artei băimărene din colecții private

0
782

VERNISAJ-EVENIMENT. Luni, 24 iulie 2023, la ora 17.00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (situat pe strada 1 Mai nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției temporare «Capodopere ale artei băimărene din colecții private», organizată de Galeria Ernst din Budapesta, sub egida Programului Moștenirii Culturale din Europa Centrală. Expoziția va fi deschisă în perioada 24 iulie – 24 septembrie 2023, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ultima intrare la ora 16.30).

 

Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, întrucât expoziția, curatoriată de Eleni Korani, va prezenta 30 de capodopere ale Centrului Artistic de la Baia Mare care până acum nu au fost expuse public decât în cadrul licitațiilor, a precizat managerul muzeului băimărean, Robert Strebeli.

 

Majoritatea lucrărilor etalate, care au o valoarea artistică și materială ridicată, se află în colecții particulare din Ungaria, ceea ce face ca această expoziție să fie o oportunitate unică pentru publicul larg de a le putea admira – expoziția include și lucrarea care deține recordul absolut de valoare adjudecată în istoria Centrului Artistic de la Baia Mare: „Purtători de surcele în parc”, realizată de artistul Școlii Băimărene de Pictură, Boromisza Tibor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here