ALEGERI LOCALE – Fostul viceprimar Dumitru Matei candidează independent la Consiliul Local Baia Mare: Acum au și pesediștii cu cine să voteze

0
1929

CANDIDAȚI BAIA MARE 2020. Fostul viceprimar al municipiului Baia Mare, Dumitru Matei (PSD), este singurul candidat independent pentru funcția de consilier municipal în Baia Mare, candidatura acestuia fiind înregistrată și aprobată de Biroul Electoral de Circumscripție Baia Mare.

 

Matei spune că s-a decis să candideze la funcția de consilier local din respect față de colegii săi și față susținătorii partidului din care face parte, după ce a observat că, pentru prima dată după 1989, PSD nu este reprezentat în forul deliberativ al municipiului reședință de județ, în urma deciziei celui care controlează filiala județeană a partidului.

 

Dumitru Matei (61 de ani), absolvent al Facultății de Mecanică a Institutului Politehnic Cluj-Napoca (1984), este unul dintre cei mai experimentați în administrația publică dintre candidații înscriși pe listele pentru Consiliul Local Baia Mare, fiind consilier județean timp de 8 ani (perioada 1996-2004), consilier local timp de 11 ani (în perioada 2004-2015) și viceprimar al municipiului reședință de județ în perioada 2011-2013.

 

A deținut și condus timp de 11 ani (2002-2013) compania Ramira SA Baia Mare, una dintre cele mai importante firme de producție din municipiu. Datorită expertizei sale profesionale, a fost consilier al ministrului APAPS în domeniul privatizării și consilier al ministrului Economiei.

 

Politic, Matei a fost o lungă perioadă președinte a PSD Baia Mare și vicepreședinte al PSD Maramureș, acum este însă “un simplu membru de partid, în Organizația Baia Mare”, după cum se recomandă – în 2015, când s-a retras din Consiliul Local Baia Mare a motivat că “există o strategie de întinerire a partidului. Acum e generaţia Facebook şi eu nu fac parte din ea.” (nici astăzi nu are cont pe rețeaua de socializare).

 

Am adunat 891 de semnături de la oamenii din Baia Mare, mi-am depus dosarul de candidatură marți. Am fost însoțit doar de familia mea. Candidatura a fost validată, deci n-am încotro: voi candida ca independent pentru Consiliul Local Baia Mare. Nu știu să mai existe înregistrată vreo candidatură a unui alt independent, dar asta contează mai puțin. Oricum, cu ocazia asta au și colegii mei și simpatizanții partidului cu cine să voteze. O opțiune, a declarat, pentru 2mnews, Dumitru MATEI.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here