BANI PENTRU CEI VULNERABILI – Senator Dan Ivan: A fost adoptată Legea consumatorului vulnerabil de energie, beneficiari sunt peste 400.000 de persoane

0
296
Dan Ivan

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost adoptată de Senat cu 115 voturi „pentru”, unul împotrivă şi 12 abţineri. Conform iniţiativei legislative, consumatorii vulnerabili sunt definiţi ca persoane singure al căror venit mediu lunar nu depăşeşte 1.445 lei sau familiile al căror venit mediu lunar este de maximum 810 lei/persoană, dar şi persoanele care, din motive de sănătate, fie au nevoie de aparate electrice pentru a se menţine în viaţă sau sănătoase, fie au probleme care le împiedică mobilitatea, ori accesul la modalităţi de informare.

 

Este estimat că peste 400.000 de persoane vor beneficia de suplimentul pentru energie şi de ajutorul de încălzire, de la 1 septembrie 2022. Ajutorul poate fi acordat nu doar pentru încălzirea, ci şi pentru răcirea locuinţei, pentru susţinerea facilităţilor de gătit şi asigurarea apei calde în gospodărie. Acesta se acordă de asemenea şi pentru asigurarea continuă a alimentării echipamentelor electrice de care depinde viaţa persoanelor, din motive de sănătate.

 

“Discuțiile purtate în cadrul comisiilor de specialitate au condus la majorarea valorii de referință pentru încălzirea cu combustibili solizi sau petrolieri, de la 80 de lei la 160 de lei. Totodată, a fost simplificată procedura de aplicare pentru acest tip de ajutor. Cu alte cuvinte, am redus birocrația”, a declarat senatorul USR-PLUS, Dan Ivan.

 

Biroul parlamentar al sentorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here