ALEGERI LOCALE – Cine sunt candidații Alianței USR PLUS pentru Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș

0
1516

CANDIDAȚII USR PLUS. Alianța USR PLUS vine în fața electoratului de dreapta cu două liste de candidați – pentru Consiliul Local Baia Mare, respectiv pentru Consiliul Județean Maramureș – extrem de bune, care cu siguranță vor da bătăi de cap adversarilor politici. Dar, ceea ce este mai important, acești candidați sunt reprezentativi pentru municipiu, respectiv pentru județ: oameni integri, profesioniști, care și-au demonstrat competența în domeniile lor de activitate și care doresc să își pună talentul și cunoștințele în slujba comunității.

 

“Locomotiva” USR PLUS o reprezintă tandemul Dan Ivan (inginer, candidat pentru Primăria Baia Mare) – Vlad Emanuel Duruș (deputat, candidat pentru Consiliul Județean Maramureș). Aceștia sunt o alternativă la tandemul Cherecheș-Zetea, care reprezintă vechea clasă politică, cu probleme penale, cu proiecte eșuate care le atârnă de picioare ca niște bolovani, cu promisiuni electorale mereu reluate și niciodată onorate.

 

Este suficient să amintim cel mai important proiect al Consiliului Județean – Sistemul de Management Intergrat al Deșeurilor, gestionat atât de prost încât chiar zilele trecute ne-am confruntat cu o criză a gunoaielor fără precedent, ce putea avea repercusiuni serioase asupra sănătății publice, așa cum avem și astăzi în zona Craica, unde la fel problema este mereu tratată electoral, niciodată rezolvată cu adevărat.

 

Dan Ivan este un politician fără un trecut prea îndelungat, el intrând în politică în anul 2016, odată cu nașterea Uniunii Salvați România. Este cunoscut și pentru background-ul lui civic, atât prin prisma protestelor de stradă anti-corupție și pro-justiție, cât și prin cea a implicării în zona socială, mai exact a ajutorării copiilor cu Sindrom Down.

 

Vlad Emanuel Duruș este un politician foarte tânăr, aflat spre finalul mandatului de deputat, pe care l-a bifat cu succes. Actualmente este cel mai harnic deputat din Maramureș, după cum o arată statisticile de pe site-ul Camerei Deputaților. S-a dovedit un politician apropiat de oameni, unul dintre marile sale succese reprezentându-l punerea în drepturile firești a foștilor angajați ai IPEG.

 

Așadar avem un tandem solid, puternic, capabil să câștige în fața tandemului Cherecheș-Zetea.

 

Dacă studiem atent cele două liste de candidați, vom găsi aici oameni care și-au dovedit deja buna-credință. Fie că provin din USR sau din PLUS, acești oameni au în comun un lucru: le lipsește aerul șmecheresc, acel talent de “las’ că ne descurcăm noi” care face din politicienii din vechea clasă politică niște oameni atât de detestați. Nu, candidații USR PLUS sunt oameni care urmează calea legală până în pânzele albe, oameni care nu fac compromisuri, pentru că știu că în joc nu este doar cariera lor, ci e însăși speranța oamenilor care au crezut în ei.

 

Congresul USR și Convenția PLUS s-au întrunit week-end-ul trecut (în mediul virtual) și au decis fuziunea celor două partide. 76% dintre participanții la Congresul USR și 83,4% dintre participanții la Convenția PLUS au votat pentru unirea celor două formațiuni politice. Prin urmare, USR și PLUS au premisa de a se consolida ca a treia formațiune politică din România.

 

Totuși, pentru că este probabil ca vechea clasă politică să găsească chichițe juridice de care să se folosească, este probabil ca, din punct de vedere legal, fuziunea să aibă loc de abia după cele două runde de alegeri de anul acesta. De aceea, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, Alianța USR PLUS este cea care își va înscrie candidați.

 

Iată cele două liste complete de candidați, așa cum au fost depuse în data de 17 august la birourile electorale.

 

Consiliul Local Baia Mare

 

1 Ivan Dan

2 Brian Cristian

3 Hodorogea Bogdan

4 Pop Cladiu Vasile

5 Pop Leontin

6 Buhan Horia Codrin

7 Nagy Andrei Cristian

8 Cotos Robert Adrian

9 Nistor Mihaela Oana

10 Mare Claudiu Pavel

11 Nașcu Horea

12 Tuns Ioan

13 Varga-Kocsis Delia

14 Bonaț Ileana Maria

15 Blidar Bogdan Ioan

16 Zaharia Bogdan Andrei

17 Radu Raul

18 Moldovan Adrian Marius

19 Groșan Sergiu Aurel

20 Marta Tudor Mihai

21 Trufan Radu Daniel

22 Pop Marius Florin

23 Feldman Felix

24 Dănuț Mihai Gabriel

25 Baias Gavrilă Marius

26 Pop Mihai Flaviu

27 Zima Iuliu Marinel

28 Bercea Vasile

29 Ilieș Marius Sorin

 

Consiliul Județean Maramureș

 

1 Trufan Radu Daniel

2 Ilieș Marius Sorin

3 Zaharia Bogdan Andrei

4 Weisenbacher Vasile

5 Dipșe Andrei Claudiu

6 Dăncuș Grigore Mihai

7 Frumos Gheorghe

8 Nechita Grigore Dumitru

9 Marta Tudor Mihai

10 Barbul Iulian Ovidiu

11 Baias Măndița

12 Coman Grigore

13 Filip Denisa Valeria

14 Medan Melinda Timea

15 Grebleș Elisabeta

16 Pop Ioan

17 Ilie Petrică Cătălin

18 Năsui Ionel Cătălin

19 Solmeș Vasile Adrian

20 Barcsy Felix

21 Bucatariu Loredana Crina

22 Nagy Andrei Cristian

23 Bonaț Ileana Maria

24 Feldman Felix

25 Poruțiu Cosmin Alexandru

26 Vultur Nicoleta Aurelia

27 Stan Irina

28 Pop Valer Ioan

29 Giesswein Cristian

30 Danciu Dan

31 Indrecan Cristina Maria

32 Pop Cladiu Vasile

33 Dănuț Mihai Gabriel

34 Pop Razvan Casian

35 Vălean Călin David

36 Petrovan Sorin Zaharia

37 Moldovan Adrian Marius

38 Suciu-Pop Nicolae

39 Indrecan Sebastian Ioan

40 Blaga Simina Ștefania

41 Lupan Ioan Felician

42 Crăciun Dorin Dinu

43 Zima Iuliu Marinel

44 Hodorogea Bogdan.

 

Biroul de presă USR PLUS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here