ALEGERI ÎN PNL – Ludovic Orban, președintele PNL, vine în Maramureș, unde a fost trădat, pentru a-și susține moțiunea cu care candidează pentru un nou mandat

0
1143

CAMPANIE INTERNĂ. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, vine sâmbătă, 11 septembrie, în Baia Mare, din postură de politician, respectiv de președinte al PNL, aflat și el, ca și contracandidatul său, Florin Cîțu, în campanie de partid pentru alegerile interne din 25 septembrie, când liberalii își vor alege noua conducere a partidului în cadrul unui congres național.

 

Scopul vizitei constă în susținerea în fața Comitetului Director Județean al PNL Maramureș a moțiunii “PNL – Forța Dreptei”, cu care Ludovic Orban încearcă să convingă electorii din filiale să-i acorde încă un mandat de președinte al partidului. Orban vine în Maramureș la o săptămână după vizita lui Cîțu, care și-a prezentat moțiunea în județ (“România Liberală”). În jurul orei 15.30, la va susține declarații de presă în fața sediului PNL Maramureș (Baia Mare, Bulevardul București nr. 4) – Cîțu a susținut declarațiile de presă în fața Palatului Administrativ.

 

Pornit cu șansa a doua în alegerile pentru funcția de președinte al PNL, după ce președintele Klaus Iohannis și-a transmis susținerea pentru actualul prim-ministru Florin Cîțu, Orban recâștigă pas cu pas sufragii pierdute, pe fondul problemelor cauzate în coaliția de guvernământ de decizii ale premierului. Cel mai probabil, însă, timpul rămas până la alegeri va fi prea scurt pentru ca Orban să recupereze ecartul față de Cîțu, dar actualul președinte al liberalilor își joacă șansa până la final.

 

De pildă, ieri, la Dâmbovița, Orban a stârnit aplauzele liberalilor din filială în urma primului atac direct la președintele Iohannis: “Cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă. (…) Am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL.”

 

Declarativ, Orban spune că va câștiga și că va păstra „acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în toţi cei patru ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”.

 

Vă reamintim că oamenii din conducerea PNL Maramureș (cu liderul Ionel Bogdan) au anunțat public, în 6 martie 2021 că Biroul Politic Judeţean al PNL Maramureş a decis că filiala îl va susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

 

La doar 6 săptămâni distanță de anunțul susținerii lui Orban, aceiași din conducerea PNL Maramureș au apărut, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, lângă Florin Cîțu, la anunțul oficial al acestuia privind candidatura sa la președinția PNL. Tinerii din conducerea PNL Maramureș au făcut corp comun cu cei 40 de lideri PNL care au fost prezenți, pentru a-și arăta susținerea, la anunțul prim-ministrului Cîțu (care a zis că va câștiga, întrucât nu există altă variantă, iar PNL are nevoie de un suflu nou). Ulterior, în toate luările de cuvânt publice, cei din conducerea PNL Maramureș au spus că-l susțin pe Cîțu. Pentru că s-au răzgândit. Acum se întâlnesc cu Orban. Care e încă președinte.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here