FAPT – Sighetenii Raul Hreniuc și Sergiu Jurj, transferați în urmă cu 7 ani la Universitatea Craiova ca mari speranțe, au ajuns la echipe din Liga a III-a

0
706
Sergiu Jurj, Raul Hreniuc

TRANSFERURI. Fotbalistul sighetean Raul Hreniuc (24 de ani, fundaș central) a ajuns la echipa mureșeană de Liga a III-a, Unirea Ungheni, transferul fiind anunțat de clubul mureșean în urmă cu puțin timp.

 

Transferat la vârsta de 17 ani, în septembrie 2014, de Universitatea Craiova de la clubul-pepinieră FC Ardealul Cluj-Napoca împreună cu concetățeanul său Sergiu Jurj, contra unei sume de circa 100.000 de euro, ambii fiind prezentați de Silviu Bogdan (pe atunci managerul general al Centrului de copii şi juniori al Universităţii Craiova) ca fiind mari speranțe ale fotbalului autohton, a părăsit clubul craiovean de primă divizie după 7 ani de contract în care nu a jucat deloc la echipa finanțată de Mihai Rotaru.

 

În cei 7 ani în care l-au avut sub contract, oltenii l-au împrumutat la cluburi din liga secundă (la Academica Clinceni, FC Argeș, CS Mioveni), unde a fost folosit în 37 de meciuri (a jucat ultimul meci în Liga a II-a în 6 martie 2020), iar în 12 iulie 2021 l-au cedat gratis la CSM Reșița, în Liga a III-a. Însă după perioada de pregătire nici noul antrenor al reșițenilor, Dan Alexa, nu l-a păstrat în lot și Hreniuc a fost transferat gratis în această lună la echipa mureșeană de Liga a III-a CS Unirea Ungheni 2018 (formație clasată acum pe locul 3 în Seria a 9-a).

 

Nici fostul său coleg de la FC Ardealul Cluj-Napoca, vârful de atac Sergiu Jurj, nu a avut o soartă mai fericită, deși la momentul transferului sigheteanului oltenii susțineau că acesta a fost ofertat de AS Roma, Verona şi Fiorentina. El a fost împrumutat în ligile de tineret, a III-a și a II-a (la Minaur Baia Mare,  echipa de tineret a U. Craiovei, echipa de tineret a Verona, echipa a doua a U. Craiova, Olimpia Satu Mare, Chindia Târgoviște, FC Rapid București),. În 2019, U. Craiova a reziliat definitiv contractul cu Jurj și acesta a ajuns la echipa maghiară de Liga a II-a Kazincbarcika SC, unde a jucat o jumătate de sezon, iar apoi s-a transferat liber de contract în Liga a III-a, la CSM Focșani.

 

Din 16 martie 2021, după rezilierea contractului cu clubul de Liga a III-a CSM Focșani, a rămas timp de 3 luni fără club, la sfârșit de iulie 2021 semnând un nou contract cu echipa de Liga a III-a SCM Zalău (formație care activează în Seria a 10-a și care are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a) – la fel, a susținut că a refuzat o ofertă din Liga a II-a pentru a veni la Zalău.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here