AJUNGE! – PNL Baia Mare susține organizarea Sărbătorii Castanelor în condiții de siguranță și cu costuri decente: 700.000 de lei

2
1410

PRECIZĂRI. În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Baia Mare, consilierii liberali au susținut organizarea Sărbătorii Castanelor în condiții de siguranță, având în vederea creșterea numărului de îmbolnăviri, și cu costuri decente, pentru a nu împovăra bugetul cu cheltuieli neesențiale.

 

Consilierii locali PNL au depus un amendament prin care au propus suma de 700.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment, în condițiile în care Hotărârea de Consiliu Local prevedea suma de 3,2 milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii 7 ani dedicată acestui eveniment.

 

Propunerea consilierilor liberali a fost argumentată prin nevoia de investiții pentru a crește calitatea vieții băimărenilor, lipsa de transparență a cheltuielilor pentru acest proiect și desigur, organizarea unui eveniment la dimensiuni reduse, astfel încât să nu se încalce regulile și măsurile impuse de situația de pandemie.

 

De asemenea, consilierii liberali au reclamat lipsa detalierii cheltuielilor, în condițiile în care era vorba de o sumă importantă pentru municipalitate. Propunerea reprezentanților PNL în Consiliul Local a vizat organizarea unui eveniment în siguranță, cu costuri care să nu afecteze bugetul orașului, având în vedere faptul că recent a fost aprobat un împrumut de 100 milioane de lei pentru investiții de care băimărenii au mare nevoie.

 

“PNL este un partid responsabil, care are grijă și de banii băimărenilor și de sănătatea cetățenilor. Așa cum am declarat la aprobarea împrumutului de 100 de milioane de lei, monitorizăm atent toate cheltuielile și toate proiectele Primăriei. Nu putem cheltui acum peste 3 milioane de lei pentru concerte, în condițiile în care nevoile băimărenilor sunt cu totul altele.

 

Putem avea un eveniment cu costuri decente, pe care le-am estimat la circa 700.000 de lei, așa cum a mai fost organizat și în anii anteriori. Nu putem să cheltuim cu nonșalanță banii băimărenilor, trebuie să fim responsabili, iar consilierii liberali au făcut apel la responsabilitate și transparență atunci când vine vorba de banii publici. De asemenea, situația epidemiologică se agravează în toată țara, inclusiv în Baia Mare, și trebuie să manifestăm și în acest plan responsabilitate, să organizăm evenimente care să permită distanțarea, pentru că e vorba de sănătatea cetățenilor și nu ne putem juca cu aceste lucruri”, a declarat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota.

 

 

Biroul de presă PNL Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Astia de la PNL cred ca daca le-a mers la Congres, o sa le mearga si la Castaniada! Numai ca ulciorul nu merge de multe ori la …wiskey! Cat despre baimareni, is mielusei si-i lasa pe politicienii maramureseni sa faca ce vor muschii lor cu banii…

  2. in situatia actuala cei care sim responsabilitate fata de cetatenii acestui oras,nu au voie sa voteze si sa aprobe tot felul de castaniade!!!!astfel veti avea grija de sanatatea si banii orasului!!!!nu va mai manjiti cu tot felul de invarteli domnilor de la conducerea orasului!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here