FAPT – Maramureșeanul Liviu Marian Pop, zis PLM, a devenit președintele APP, după retragerea de la conducere a lui Codrin Ștefănescu, „pe motive de sănătate”

1
1206
Codrin Ștefănescu și Liviu Marian Pop

APP. Maramureșeanul Liviu Marian Pop (48 de ani), zis PLM și Genunche, fost senator și ministru PSD, a devenit președintele partidului APP, după retragerea de la conducere a lui Codrin Ștefănescu, „pe motive de sănătate”. Pop era vicepreședinte APP la nivel național și președinte APP Sector 1 și a fost susținut în funcție chiar de Ștefănescu, în CEx și congresul extraordinar convocat de acesta la retragerea (“temporară”) din funcție, din motive medicale.

 

Pop, originar din Vișeu de Sus și profesor de matematică, a intrat în politică (la PSD) din postura clasică de șef de sindicat (a fost președinte al filialei Maramureș a Sindicatului Liber din Învățământ, iar în decembrie 2007 a fost secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ).

 

A fost de patru ori ministru în guverne PSD: ministru delegat pentru Dialog Social (în perioadele mai 2012 – decembrie 2012 și decembrie 2014 – noiembrie 2015) și ministru al Educației, Cercetării și Tineretului (în perioadele mai 2012 – iulie 2012 și iunie 2017 – ianuarie 2018). A fost senator în mandatele 2012-2016 și 2016-2020 (când a fost propulsat de pe lista de supleanți ai PSD Maramureș și din postura de secretar de stat în Ministerul Educației, preluând în perioada februarie 2017 – decembrie 2020 mandatul Sorinei Pintea, care a renunțat în favoarea funcției de manager al Spitalului Județean Baia Mare, de unde a fost propulsată în cea de ministru al Sănătății).

 

A fost “Arielul” lui Ponta, detergentizându-și șeful de partid care și-a plagiat teza de doctorat (desființând Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – CNATDCU -, imediat ce acest for a dat verdictul de plagiat în teza care i-a adus titlul de doctor lui Ponta), a gafat de câteva ori și în spațiul public folosind exprimări nefericite/greșite gramatical (“genunche”; confuzia a două sinonime pe care le-a folosit ca și când ar avea sensuri diferite: eroare / greșeală; “în baza de numerație 5, 12 este mai mare decât 16”, în încercarea de a explica faptul că o eroare evidentă din  manualul de aritmetică de clasa I ar fi, de fapt, corectă).

 

Recent, Pop a deschis pe pagina sa personală de FB un sondaj public privind locul posibilei sale candidaturi (în 2024): la Maramureș sau la Sector 1.

 

Alianța Pentru Patrie, un partid (ultra)naționalist, populist și eurosceptic fondat la 19 septembrie 2021 și controlat de Codrin Ștefănescu (fost PRM și PSD) pentru fostul președinte PSD Liviu Dragnea (2015-2019) – eliberat din închisoare în iulie 2021, acesta nu are/avea interdicție în acest sens -, îndepărtat apoi din partid de Ștefănescu, în august 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here