AFACERI LA ÎNCEPUT – Investiție privată de peste 700.000 lei pentru construirea în Maramureș a unui centru de colectare a fructelor de pădure

0
1693

* 2mnews a demarat o campanie de promovare gratuită a inițierii afacerilor locale mici și mijlocii,
în semn de apreciere și susținere a antreprenoriatul din Maramureș aflat la  început de drum,
pentru a le încuraja și a le aduce la cunoștința publicului. Acest articol este parte a campaniei.

 

SUCIU DE SUS. Un serele maramureșean, Debur DB, firmă controlată de Corneliu Gavril Demian, a anunțat o investiție estimată la 714.000 lei (suma include TVA) pentru construirea unui Centru de colectare fructe de pădure în localitatea Suciu de Sus. Proiectul se află în fază de pre-execuție, fiind avansat pe circuitul obținerii documentelor (avize, certificate, autorizațiilor).

 

Construcția va avea regim de înălțime P, cu o suprafață construită de 110 mp, iar proiectul, care nu prevede prelucrarea fructelor de pădure, doar colectarea, recepționarea, congelarea și depozitarea acestora, urmează să fie implementat în perioada 2023-2024.

 

Depozitul va avea o capacitate de circa 100 tone/an și va colecta și pregăti pentru prelucrare (prin depozitarea în agregatul frigorific și condiționarea acestora la o temperatură și umiditate controlate, pentru menținerea condițiilor optime de păstrare) coacăze negre, afine, zmeură, mure, căpșuni și aronia (scoruș negru), materia primă utilizată în centrul de colectare urmând să fie asigurată de furnizori din regiune.

 

Proiectul prevede ca fructele de pădure să fie livrate la comercializare la vrac, în lădițe de 3-5 kilograme, în funcție de tipul acestora.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here