DEVOALARE – Detaliile tranzacției prin care Primăria Vișeu de Sus cumpără de la firma antreprenorului băimărean Mircea Cirț 10 autobuze electrice

3
4802
Vasile Coman și Mircea Cirț

TRANZACȚIE – AUTOBUZE ELECTRICE. Primăria Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman „Vărzaru’” (PNL), va cumpăra de la firma ATP Motors Ro SRL, controlată de antreprenorul Mircea Cirț (PNL), 10 autobuze electrice. Informația a devenit publică de la finalul lunii trecute, detaliile contractuale au fost oferite la pragul minim, cele complete le aflați acum.

 

Contractul, semnat între primarul Coman și Mircea Cirț la 24 octombrie 2022, la suma de 13,42 milioane de lei (exact: 13.429.628,38 lei, sumă care include TVA), trebuie finalizat în 12 luni, an în care firma băimăreană trebuie să livreze la Vișeu de Sus 4 autobuze electrice cu dimensiune de 7 metri, 4 autobuze electrice cu dimensiune de 9 metri și 2 autobuze electrice cu dimensiune de 12 metri. Cea mai mare parte a banilor vor fi plătiți din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR), în baza unui proiect al autorității locale care vizează reducerea emisiilor de carbon în zona urbană.

 

Contractul a fost licitat public. S-a adoptat strategia de atribuire Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul avea o componentă procentuală în decizia finală de 90%, dar nu a mai fost cazul aplicării acesteia, pentru că oferta firmei băimărene a fost singura (ATP a ofertat cu circa 20.200 lei sub valoarea maximă estimată de Primăria Vișeu de Sus), fiind declarată admisă și, ulterior, câștigătoare.

 

ATP va livra la Vișeu de Sus autobuzul 100% electric produs de ATP Trucks Automobile (firmă a holdingului ATP Exodus Group), ATP Bus e-UpCity. Vehiculul (primul autobuz produs în România) este conceput ca un puzzle din componente fabricate de firme de prestigiu în domeniile lor din China, Franța, Germania și SUA (aveți detalii complete despre componente și caracteristici tehnice într-un articol 2mnews AICI).

 

Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity a intrat în producție de serie anul trecut, iar antreprenorul băimărean Cirț, fostul candidat PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare – acum consilier local în municipiul reședință de județ -, l-a oferit spre testare în mai multe orașe din România, însă acesta este primul contract pe care-l semnează.
ATP Group reuneşte patru firme: ATP Automotive (producţie şi distribuţie piese auto), ATP Motors (dealer și service auto), ATP Transit (transport rutier) și ATP Trucks Automobile (producător auto – este firma prin care grupul controlat de Cirț a produs, în 2019, camionul românesc Truston și prin care a dezvoltat proiectul autobuzului electric).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Foarte bine!
    Ce vreți să ia din Turcia Otocar, sau din Jermania?
    Chiar daca e un puzzle este firma din Romania, sau Românească. Aici se plătesc taxe locale,TVA, impozite și sunt locuri de muncă.
    Am mai văzut idioți de primari, care cu fabrică de tramvaie în România ( la Arad), cumpără de la alții și apoi cheltuie milioane de lei din bugetul local da lungească peroanele. Și băgăm bani în buzunarele străinilor în loc să susținem o firmă românească / din România.
    I-ați văzut pe nemți să cumpere autocare Volvo.
    Idiot people!!!
    Da,da, chiar așa.

  2. Bravo dle primar Vasile Coman, un om de caracter,… si aleasa omenie, care a reusit in ciuda piedicilor si a,, radio sant”-ului, sa schimbe intr-un timp scurt, fata orasului, cu investitile de bun gust facute,asa cum a promis in campania electorala. Cinste lui, ca umblam cu masina… si pe jos pe drumuri asfaltate si curate. S-o tineti tot asa PRIMare and vicePrimare!!!

    • Lasa Ioane, ca nu-i chiar asa cum graiesti tu; Varzaru e primar de nu stiu cate mandate, nune primul lui mandat; are noroc cu mocanita ca altfel era jale in Viseu (si asa, nu sunt locuri de munca decente in Viseu ,exceptand la primarie, restul e jale).
      Inteleg ca-i place primarului sa fie pupat pe la.partile moi ale dosului, dar mai bine sa-i spui omului sa faca bine pentru tot orasul si atunci ii va fi bine si lui si la toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here