IMPORTANT – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: A fost aprobată simplificarea procedurii de obținere a cazierului judiciar, prin eliberare online, fără plată

1
323
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

OBȚINEREA CAZIERULUI JUDICIAR. La începutul acestei săptămâni, în Parlamentul României a fost aprobată o importantă propunere legislativă care vine în completarea Legii privind cazierul judiciar (Legea nr. 290/2004).

 

Această lege creează un cadru legal eficient, de simplificare a procesului pentru obținerea cazierului judiciar, eliminând cererea motivată completată și transmisă personalului responsabil al instituțiilor emitente, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL Maramureș), președintele Comisiei Juridice din Senatul României.

Propunerea legislativă modifică procesul actual, permițând cetățenilor care au nevoie de acesta să îl poată elibera online, în format electronic, fără plată.

 

“România are nevoie de legi care accelerează procesul de debirocratizare și care simplifică procesele administrative iar aceasta măsura este o promisiune respectată ce se regăsește în programul de guvernare 2021-2024”, a mai declarat senatorul Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nimic nou sub soare! Cazier ONLINE a fost si trebuie să fie. Nu are nici un merit acest „lup tânăr”. O propunere serioasă si aprobata de Senat ar fi transformare biletelor cfr neutilizate in bonuri de masă de sarbatori . Cu 50 de euro pe doua luni iti sjunge doar pe margarina cu mamaliga.
    L

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here