CAMPANIE PREȘEDINTE – Dan Barna: „6% din PIB pentru Educație, așa cum prevede legea!”

0
204

ADVERTORIAL POLITIC. 5 români pleacă din țară în fiecare oră. Jumătate dintre elevii de liceu spun că vor să plece din țară. În ritmul acesta, în mai puțin de 20 ani ne vom pierde cei mai buni oameni și vom fi o țară slabă și săracă.

 

Când vine „inspecția” pare Ziua Națională. E cea mai frumoasă lecție din an pentru copii. Dar n-ar trebui să fie cea mai frumoasă lecție în fiecare zi?

 

Vrem să investim mult, cât putem noi de mult în Educație, ca să putem avea o școală de calitate, una care pregătește copiii pentru provocările de mâine, nu pentru ziua de ieri.

 

De aproape 10 ani, Legea Educației prevede obligativitatea alocării a 6% din PIB pentru învățământ. PSD a promis în 2016 că va construi 2.500 de creșe și grădinițe noi, 30 de cămine studențești și va moderniza peste 2.000 de școli. După 3 ani, au reușit să facă doar 45 de grădinițe.

 

Nu putem pretinde calitate a învățământului în școli care nu au profesori calificați și nu au toalete, apă curentă și căldură. Educația are nevoie de finanțare, iar până la finalul mandatului de președinte a lui Dan Barna, Educația va primi 6% din PIB – peste 60 miliarde de lei – așa cum prevede legea.

 

Cu toții vrem o școală de calitate. Atunci haideți să ne plătim profesorii așa cum ne plătim medicii sau judecătorii. Că nu putem avea o școală bună cu profesori plătiți prost.

 

Nu mai avem ce să așteptăm sau să sperăm de la vechea clasă politică. Trebuie să ne suflecăm noi mânecile și să acționăm! Să curățăm statul de hoție și nepăsare.

 

  • Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic Atelierul de Internet SRL. Cod unic de identificare: 31190011.


ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here