EGALUL CARE NU AJUTĂ PE NIMENI – Minaur a terminat la egalitate, la Baia Mare, cu Dinamo și este pe locul 16 în Liga a II-a

0
759

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 9 octombrie 2022, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii a II-a (penultimul programat), Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), partida cu Dinamo 1948 București. Un meci dintre o nou-promovată clasată pe locul 16 și o fostă divizionară din Liga I (retrogradată) clasată pe locul 15. În pofida situației din clasament, partida îi avea pe oaspeți în postură de favoriți, nu doar prin prisma valorii lotului și tradiției, ci și a pasei proaste pe care o parcurg băimărenii, înfrânți în ultimele 3 partide.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Alexe, Lazăr, Mondragon (cpt.), Stoian, Gneba, Donca, Stănescu, Ciocan, Chinde, Muacir. Meciul, arbitrat la centru de Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe, a început cu o mică întârziere, dispusă de televiziunile care au contractat meciul și cauzată de faptul că încă nu se terminase cursa de F1 pe care o transmiteau.

 

În acest moment, în urma echipei băimărene sunt doar Ripensia Timișoara, Metaloglobus București, Politehnica Timișoara și Unirea Constanța – în sezonul trecut, ultimele două echipe au retrogradat în Liga III după barajele de menținere/promovare, dar au fost reprimite în Liga II pentru a le înlocui pe retrogradatele din Liga I (Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni) care nu au fost certificate de FRF.

 

După 10 minute de foc din debutul partidei, în care băimărenii au încercat (și chiar au fost aproape) să deschidă scorul (min. 3 șut Stănescu din careu, min. 5 cap Donca din careul mic), dinamoviștii echilibrează raportul de joc și reușesc primul gol, în min. 36, din penalty-ul dictat pentru faltul lui Alexe la Patriche (ușor acordat de arbitrul Moldoveanu). A transformat, fără speranță pentru Băilă, Ahmed Bani.

 

Minaur forțează egalarea și o reușește la ultima fază a primei reprize, prin Sergiu Ciocan, care reia de la circa 10 metri central pasa lui Donca, printre picioarele nefericitului portar bosniac Filip Dujmovic. 1-1 și se intră la vestiare. În repriza a doua, Minaur începe, din nou, mai bine – Danciu l-a introdus în joc pe Neacșu în locul lui Stoian -, și reclamă o lovitură de la 11 metri chiar în debutul reprizei, la o intervenție a lui Amzăr la Ciocan (min. 48). Centralul Moldoveanu lasă jocul să continue, așa cum a făcut și în min. 60, după ce mijlocașul spaniol Gorka Larrucea, care avea cartonaș galben, a intrat la rupere la Chinde, dar faultul nu a fost sancționat cu al doilea galben (eliminare).

 

Se intră în ultimul sfert de oră al partidei. Chinde (Minaur) și Pop (Dinamo) trec pe lângă gol. Ivorianul împrumutat de Minaur de la echipa a doua a CFR Cluj, Kevin Bakare Ouato (18 ani), introdus în locul lui Stănescu, ratează din 5 metri, din alunecare (mingea trece pe lângă poartă), iar băimărenii mai risipesc o ocazie de a se desprinde. Fluier final. Un egal care nu ajută niciuna dintre echipe.

 

Minaur Baia Mare – Dinamo București: 1-1 (1-1), au marcat Sergiu Ciocan (min. 45+2) / Ahmed Bani (min. 36 – 11 metri). În urma rezultatelor din această etapă, Minaur se clasează pe locul 16, cu 9 puncte (2 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri). În etapa următoare, a 10-a, Minaur joacă în deplasare, în 15 octombrie de la ora 11.00, cu AFC Unirea Constanţa, echipă clasată pe locul 18. Un meci pe care, pentru a nu-și face viața grea în play-out, Minaur ar trebui să-l câștige, adversarul fiind unul accesibil.

 

Conform regulamentului, în Liga a II-a, în sezonul regular fiecare din cele 20 de echipe dispută câte 19 meciuri (se joacă doar turul), ulterior primele 6 echipe joacă în play-off (pentru promovare în Liga I) și ultimele 14 joacă play-out-ul (pentru menținere în Liga a II-a). Cele 14 sunt împărțite în două grupe de câte 7 echipe, se intră cu punctele din sezonul regular și fiecare echipă dispută încă 6 meciuri (doar turul). Ultimele două din fiecare grupă de play-out retrogradează direct în Liga a III-a, iar ocupantele locului 5 joacă baraj de menținere/retrogradare cu echipe de Liga a III-a.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here