EXCLUSIV – Strategia lui Cătălin Cherecheș pentru a scăpa de condamnarea la 5 ani de închisoare pentru luare de mită: ce contestă primarul Băii Mari

5
3910
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

PROCESUL PRIMARULUI CHERECHEȘ. Această scriere cuprinde detalii din subteranul (partea nevăzută/nepublică) procesului de mită în formă continuată care îl are ca inculpat pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Informațiile prezentate au fost obținute de 2mnews în urma unei documentări în interes public, din surse independente și surse informate.

 

Partea interesată a planetei a fost deja informată că după condamnarea pe fond a primarului Cherecheș la 5 ani de închisoare, la apelul care se judecă la Curtea de Apel Cluj, după cât de multe termene s-au putut amâna de avocații edilului (Societatea Civilă de Avocați Chiriţă şi Asociaţii – una dintre cele mai scumpe și performante din Cluj-Napoca, cu peste 20 de avocaţi, plus colaboratori externi şi experţi, controlată de avocatul coordonator Radu Chiriță, doctor în Drept) – a cerut strămutarea (nu i-a fost aprobată), apoi a susținut că una dintre judecătoarele completului îi este verișoară (nu îi era) -, aceștia au cerut instanței de doi judecători desemnată să soluționeze apelul să se pronunțe asupra unor excepții. Ce presupun (ce au cerut) aceste excepții, știau doar părțile implicate.

 

Acum, pentru că 2mnews consideră că informațiile sunt de interes public și pentru a risipi zvonurile neconforme cu realitatea care circulă în mediile interesate, veți afla și dumneavoastră.

 

Ce contestă primarul Cherecheș

 

Practic, avocații cer instanței anularea judecății pe fond, implicit o reîntoarcere a dosarului la DNA cu o eventuală (și puțin probabilă) rejudecare a cazului, pentru că unul dintre mulții judecători care s-au exprimat în această cauză care a durat în faza fondului circa 6 ani (!) nu ar fi fost desemnat (avizat) de colegiul de conducere al Tribunalului Cluj să judece fapte de corupție.

 

Nu este vorba despre judecătorul care a pronunțat hotărârea pe fond, respectiv judecătorul Mihai Ghica (care este avizat). Cel la care se face referire este judecătorul de cameră preliminară, acesta fiind cel care s-a pronunțat asupra legalității urmăririi penale și care a dispus începerea judecării cauzei în care Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA și a devenit inculpat.

 

Simplificat: acum, în apel, nu se contestă faptul că primarul Cherecheș nu ar fi luat mită în formă continuată, ci că judecătorul care a dispus ca această cauză să se introducă pe rolul instanței (adică să se judece) nu avea avizul profesional pentru a emite respectiva hotărâre. Completul de doi judecători (Ancuța Pura și Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan) trebuie să se pronunțe în această cerere în 10 noiembrie 2022. Apoi, dacă excepția invocată este respinsă, începe judecarea apelului (după 7 termene). Dacă nu, Dumnezeu cu mila și justiția doar în litera, nu și în spiritul legii.

 

Vă reamintesc că primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat pe fond, prin hotărârea judecătorului Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, plata a 40.000 lei cheltuieli judiciare către stat și confiscarea sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. poi asa au fost facute legile in Romania, de politicieni precum Chereches, care bineinteles din salarul de primar isi permit sa apeleze la astfel de case de avocatura, NOT, si pe baza legilor facute de niste criminali legali aka politicenii romani, care au facut orice din legile Romaniei ca la un moment dat ei sa poata scapa, procesele se castiga pe baza unor mizerii si aberatii – exact cum scrie mai sus – nu se contesta ca micul Kim nu a luat mita, se contesta ca un judecator nu era afiliat probabil la masa pradatorilor – ce conteaza ca Kake a furat de a uscat, hai sa il scapam, ca mna asa e justitia romana … sunt sute sau poate mii de cazuri din astea cand cu dreptatea si cu „legea” in mana, pierzi un proces din cauza ca nu ai pus o virgula in declaratie, si degeaba aia dreptate – sa le fie RUSINE celor care au facut aceste legi si proceduri si celor care le pastoresc …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here