CONTRACT – Primăria Baia Mare oferă 1,6 milioane de lei pentru digitalizarea arhivei de documente fizice a municipalității

0
1628

ARHIVA – BAIA MARE. Primăria Baia Mare a scos la licitație publică un contract estimat la peste 1,6 milioane de lei (exact: 1.605.786 lei, sumă care include TVA) pentru completarea arhivei electronice a municipalității prin introducerea (prin scanare) a documentelor fizice cu o vechime de până la 10 ani. Finanțarea este suportată, în cea mai mare parte, din fonduri europene nerambursabile, prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020).

 

Practic, această retrodigitalizare va presupune scanarea și introducerea/importarea copiilor digitale (sunt estimate 1,8 milioane de pagini de documente aflate în termenul de păstrare de peste 4 ani) în grupurile de documente în care se încadrează. În urma acestui proiect, cetățenii urbei ar trebui să aibă acces direct electronic la arhiva municipalității (în acest moment, multe dintre documente existând doar în format fizic / pe suport de hârtie).

 

În paralel, contractantul va trebui să integreze și soluția informatică pentru managmentul arhivei în sistemul informatic de management de documente utilizat în Primăria Baia Mare și să achiziționeze echipamente pentru retrodigitizarea arhivei care însumează circa 60.000 lei și care vor asigura continuitatea digitizării și utilizării serviciilor electronice și după încheierea proiectului.

 

Contractul, care trebuie finalizat în 7 luni, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere de 90% din decizia finală, iar experiența experților-cheie de 10%). Ofertele sunt așteptate până la 14 noiembrie 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here