CALIFICARE – Minaur a învins, din nou, CSU Suceava în deplasare, cu gol marcat în ultimele 3 secunde, și s-a calificat în semifinala Cupei României

0
243

CUPA ROMÂNIEI. Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în Sala „Dumitru Bernicu” din Suceava, în meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin (reprogramat, pentru că la data programării inițiale, 30 aprilie, Minaur vor juca returul cu suedezii de la Alingsas, din semifinalele EHF European Cup), CSU din Suceava a pierdut, cu 25-26 (15-12), partida cu Minaur Baia Mare, băimărenii calificându-se în turneul Final Four al competiției.

 

Minaur, care traversează o formă sportivă foarte bună (locul 3 în Liga națională și calificată în semifinalele EHF European Cup), a intrat în Cupa României abia din optimi (fiind desemnată cap de serie), când au învins categoric, cu 45-32, CSM Sighișoara, echipă din Liga secundă. CSU din Suceava a ajuns în această fază a competiției după ce a eliminat CSU Galați (42-29) și CS Medgidia (34-25), ambele formații de Ligă secundă.

 

… undeva pe un perete al sălii care poartă numele fostului handbalist sucevean care a înființat și condus timp de două decenii clubul LPS Suceava cineva scrie (sau o să scrie) „Căbuț”. 8 goluri din 10 aruncări, dar ultimul, marcat în min. 59:57, și cel care a adus victoria și calificarea oaspeților din Baia Mare nu pot fi lucruri care se uită ușor. Se iartă, dar nu se uită :).

 

În cele trei meciuri disputate între cele două echipe în ultimele 7 luni acum a fost a treia oară când Minaur a învins la limită. De fiecare dată cu un gol diferență. Dar istoria nu reține scorurile (doar statistica o face), doar victoriile. Și Minaur a învins din nou, după o repriză secundă în care în ultimele 15 minute, când încă nu era nimic sigur (nici n-a fost vreodată-n meciul acesta), Căbuț a început. Era 19-18 pentru Suceava. Și în 15 minute a marcat. A tot marcat. 6 goluri. L-au suplinit și Kotrc și Mollino (cu câte un gol în ultimul sfert al partidei) și s-a făcut 25-26.

 

Minaur a reușit să întoarcă partida în doar 15 minute, chiar a avut două goluri avantaj pe final (23-25), sucevenii au egalat și mai erau 17 de secunde. 9 metri, mai sunt 7 secunde. Noi, băimărenii, suntem obișnuiți, de când cu eternul Alexandru Stamate și Zaporoje (“Dacă nu dădeam gol, eram terminat!”). Căbuț primește, fentează, intră în inter dreapta și aruncă peste apărare. Gol. Golul victoriei. Al calificării.

 

Pentru echipa băimăreană au marcat: Căbuț (8 goluri), Vujic (6 goluri), Mollino, Nagy și Kotrc (câte 3 goluri), Buguleț (2 goluri), Csepreghi (1 gol). De subliniat și prestația portarilor, Terekhov și Buzogany, care și-au împărțit colegial câte 7 parade salvatoare și câte un 7 metri apărat. De la gazde s-au remarcat portarii Makaria (8 parade salvatoare) și Grigoraș (6 parade salvatoare și două lovituri de la 7 metri apărate) și jucătorii Kbilashvili (7 goluri) și Roșu (5 goluri). Povestea s-a terminat. Continuă cu Final Four (probabil cu Dinamo, Steaua și Constanța).

 

Meciurile din sferturile Cupei României sunt:

• CSU din Suceava – Minaur Baia Mare: 25-26 (15-12);

• Dinamo București – CSM Focșani: se dispută în 30 aprilie;

• CSM Bacău – HC Dobrogea Sud Constanța: se dispută în 30 aprilie;

• Universitatea Cluj – Steaua București: se dispută în 30 aprilie.

 

* Foto mic (generic): @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here