FAPT – Mileniul III: s-a semnat contractul de peste 7 milioane de lei pentru înființarea sistemului de canalizare în comuna turistică Săpânța

0
292

SĂPÂNȚA – LUCRĂRI. Moment istoric pentru îndreptarea către normalitate: în comuna maramureșeană Săpânța se înființează, în al 22-lea an din mileniul III, sistemul de canalizare menajeră (cu o lungime de circa 12 kilometri).

 

Lucrarea, care prevede și realizarea unei stații de epurare, va costa peste 7,2 milioane de lei (exact: 7.230.834 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu peste 1,46 milioane de euro), cea mai mare parte a banilor provenind din finanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

 

Contractul de execuție a fost semnat în această lună cu firma Sebi Marc SRL, cu sediul în Călinești, controlată de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc (45 de ani), singurul ofertant a cărui ofertă a fost admisibilă (au fost două oferte, una fiind descalificată). Suma este aproape de limita maximă estimată de Primăria Săpânța (câștigătorul contractului a sublicitat cu 3,36% sub acest prag maximal).

 

Lucrarea a fost introdusă de mai multe ori în licitație, la sume subevaluate, fără a se primi nicio ofertă, până în februarie 2022 când pragul maxim estimat a fost ridicat la peste 6 milioane de lei + TVA. Acum, în comuna Săpânța apele uzate menajere sunt deversate fie la fose septice improvizate, fie sunt lăsate să se scurgă, ca-n evul mediu, în rigolele și pâraiele care străbat localitatea, poluând zona.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here