O NOUĂ VICTORIE – Campioana en-titre Știința Baia Mare a învins Steaua și rămâne pe locul 1 în play-off

0
423

LIGA NAȚIONALĂ – RUGBY. Sâmbătă, 3 septembrie 2022, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii Naționale de rugby, campioana en-titre CSM Știința Baia Mare a învins, cu 10-8 (0-3), CSA Steaua București.

 

Partida, desfășurată între liderul Ligii Naționale (Știința) și echipa clasată pe locul 3 în play-off, arbitrată de Robert Andrei Diaconescu din Năvodari, ajutat la tușe de Andrei Gheorghe din București și Emanuel Gorodea din Iași (arbitrul 4 a fost clujeanul Călin Cojocnean), s-a desfășurat pe ploaie. Antrenorul campioanei, Eugen Apjok, forțat de accidentări, a trimis în teren un prim 15 cu doar 5 jucători români: Mahlo, Taliauli, Tomane, Fakaosilea, Lămboiu, Grant, Țiglă, Dico, Papidze, Dugladze, Roșu, Dardzulidze, Alexe, Immelman (cpt.), Bitsadze.

 

O primă repriză în care oaspeții au marcat din lovitură de pedeapsă (prin fostul component al Științei, Ratu Taniela Maravunawasawasa), iar Știința a încercat pe toate căile un eseu, pe care nu l-au reușit, la vestiare intrându-se cu un rezultat mai puțin obișnuit pentru meciurile de rugby: 0-3. În min. 45, după o nouă presiune a gazdelor care au continuat să forțeze eseul, câștigând metru după metru și apoi eșuând în tentativa de a culca balonul în terenul de țintă al steliștilor, Știința decide să înscrie din lovitură de pedeapsă (în urma unui înainte al steliștilor sanționat de Diaconescu), prin mijlocașul la deschidere Miles Grant Ahika (principalul transformer al gazdelor după accidentarea lui Paul Popoaia): 3-3.

 

La scurt timp, băimărenii preiau conducerea în min. 54, reușind eseul în urma unui mol de margine, prin Sione Fakaosilea, transformat de Grant: 10-3. Apoi steliștii rămân pentru a doua oară în meci în inferioritare temporară (10 minute – cartonaș galben) și, la scurt timp, în dublă inferioritate numerică, de aceasta dată pe parcursul întregului meci, după ce transformerul bucureștenilor, Maravunawasawasa, a primit cartonaș roșu. Iese apoi (temporar, cartonaș galben pentru placaj înalt) și Jason Tomane și se restabilește parțial situația de 14 contra 13.

 

Steliștii forțează chiar în inferioritate numerică victoria, ajungând în min. 77 la 5 metri de terenul de țintă al Științei, execută un mol de margine și reușesc un eseu la colț prin Robert Neagu: 10-8. Popa înceracă să-l înlocuiască cu succes pe eliminatul Maravunawasawasa, dar ratează transformarea (și egalare) – poziția nu a fost una simplă. În minutele de prelungiri, steliștii au chiar posibilitatea să câștige, dar Știința se apără bine și reușește să-și conserve rezultatul și victorie. La ultima fază, lovitură de pedeapsă de la 40 de metri pentru Steaua, poziție bună, dar Popa ratează din nou punctele care i-ar fi putut aduce victoria echipei sale.

 

O victorie care menține Știința Baia Mare pe locul 1 în play-off, indiferent de rezultatul partidei dintre Dinamo – Timișoara.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here