CUM SE FACE – Și în Ulmeni începe Operațiunea „Băncuța & coșul de gunoi”: contracte de achiziție cu dedicație

0
921
Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni

ULMENI. Primarul orașului maramureșean Ulmeni, Lucian Ioan Titus Morar (ales în PMP, defectat la PSD), a decis ca, în preambulul Zilelor Orașului (eveniment programat în 1-2 octombrie), pe lângă alocarea financiară semnificativă aferentă evenimentului (600.000 lei), să primenească și (măcar) centrul localității. În consecință a comandat – după strategia guru-ului prădătorilor electorali din administrațiile locale din Maramureș, edilul din Baia Mare (Cătălin Cherecheș) – coșuri de gunoi și băncuțe.

 

Achiziția a fost făcută cu dedicație, de la o aceeași firmă, înființată în urmă cu puțin timp în… Slatina (jud. Olt), pe criteriul cerere de ofertă postată în sistemul public la ora 14.31, răspunsul firmei la ora 14.47, închiderea achiziției la ora 14.52. Biltzkrieg.

 

Firma se numește Luxury Decor Producție SRL și este controlată în totalitate de Mihai Rusu (originar din orașul Potcoava – jud. Slatina).  Pentru că s-ar putea să fiți induși în eroare de denumirea manipulatoare a societății, o precizare: are ca principal obiect de activitate… intermedieri în comerțul cu produse diverse. Oltean intermediar-descurcăreț în orașele mici (până acum a avut contracte cu primăriile  din Ulmeni și Brad – jud. Hunedoara) controlate de primari responsabili.

 

Societatea a fost înființată la 21 iulie 2022 și a magnetizat primul contract cu Primăria Ulmeni după… 25 de zile, urmând să livreze în orașul controlat de edilul Morar 12 coșuri de gunoi stradal cu capacitatea de 50 litri, rabatabil, cu acoperiș, la prețul de 500 lei/bucată (exact: 499,80 lei/buc, preț care include TVA), precum și 10 băncuțe la prețul de 1.000 lei/bucată (exact: 999,60 lei/buc, preț care include TVA) – și această a doua achiziție a fost făcută după strategia mimării respectării legislației, însă prost, dedicația contractului fiind la fel de evidentă: cerere de ofertă postată în sistemul public la ora 09.08, răspunsul firmei la ora 09.24, închiderea achiziției la ora 09.25.

 

Practic, scrierea de față devoalează modalitatea prin care oamenii din Ulmeni vor asista curând la o primenire “semnificativă” a centrului urbei, în urma unei investiții prin încredințare directă de 16.000 lei, sumă cu care se va executa o strălucită mobilare stradală – defalcat: 5.997,60 lei pentru cele 12 coșuri de gunoi (contractate în 17 august) și 9.996 lei pentru cele 10 băncuțe (contractate în 2 septembrie).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here