FOTBAL – Meci nebun la Recea, cu 6 goluri în ultimele 30 de minute, iar Baia Mare spulberă revelația Viitorul Șelimbăr

0
312
Minaur - Viitorul Șelimbăr (foto: Radu Țolaș)

LIGA A III-A. În etapa a 11-a a Ligii a III-a, Fotbal Comuna Recea a câștigat, pe teren propriu, cu 4-2 (0-0), confruntarea cu mureșenii de la Avântul Reghin, toate cele 6 goluri fiind marcate în ultima jumătate de oră a partidei.

 

O replică curajoasă a dat echipa mureșeană pe Stadionul Central din Recea, în fața principalei favorite în acest sezon la promovarea în cea de-a doua divizie valorică a țării  (care a avut un nou antrenor principal, pe fostul fotbalist al FC Baia Mare, Ciprian Danciu, după ce conducerea clubului a demis cuplul Buia-Mic pentru eșecul de la Bistrița).

 

După o primă repriză în care reghinenii s-au apărat aproape perfect, încheiată pe tabela de marcaj fără gol, cea de-a doua repriză a însemnat o descătușare cu 6 goluri marcate, toate în ultimele 30 minute ale jocului.

 

Gazdele au reușit primul gol în minutul 65, prin Norbert Janos, dar reghinenii (care au contestat golul pentru o poziție inițială de offside, oprindu-se din joc, nepermis, deși arbitrul n-a fluierat) au egalat în faza următoare, prin căpitanul Florin Truță (min. 66), restabilind egalitate. A urmat însă dubla lui Alexandru Mărieş (în minutele 76 și 86) și părea că meciul e rezolvat. Truță a reușit însă un nou gol în chiar primul minut de prelungiri, reaprinzând speranța, dar cei care au înscris au fost tot maramureșenii, la ultima fază, prin Arthur Teuţ (min. 90+5).

 

Așa s-a scris istoria unei reprize greu de egalat în acest sezon, cel puțin prin prisma numărului de goluri. În etapa a 12-a, în 9 noiembrie, Fotbal Comuna Recea (aflată pe locul 2, cu 24 de puncte, la 1 punct în spatele bihorenilor de la Lucrafărul Oradea) joacă în deplasare, cu CS Sânmartin, echipă care în această etapă a pierdut cu 2-1 (0-1) meciul disputat pe terenul celor de la Sticla Arieșul Turda.

 

Cea de-a doua echipă maramureșeană din Liga a III-a, Minaur Baia Mare, și-a respectat statutul de favorită, învingând categoric, 5-0 (2-0), pe revelația Viitorul Șelimbăr, echipă neănvinsă până în urmă cu trei etape.

 

Cele cinci goluri ale băimărenilor au fost înscrise de Răzvan Lupu (min. 16 – penalty), Ciprian Natea (min. 41 – autogol), Adrian Şter (min. 53 și min. 75), Krisztian Szekely (min. 60). În etapa a 12-a, care se desfășoară în 9 noiembrie, Minaur Baia Mare (clasată acum pe locul 3, cu 20 de puncte) joacă la Bistrița, cu ACS Unu Fotbal Club Gloria, echipă învinsă în această etapă cu 3-2 (2-1) la Cugir, de Metalurgistul.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here