GAFĂ MAJORĂ – Controversatul Zamfir Ciceu, care ironiza public PNL, propulsat de PNL Maramureș direct în structura de conducere

1
2476
Zamfir Ciceu

PROPULSIE POLITICĂ. Controversatul fost șef al administrației județene, Zamfir Flore Ghe. Ciceu, originar din satul Dumbrăvița ca și președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, revine în structura de conducere a liberalilor din județ, deși nimeni nu știa că este măcar membru al acestui partid din care a fost dat afară, rușinos, în anul 2010.

 

Mai mult, deși Ciceu era membru PNL, ironiza public partidul care acum l-a băgat în seamă scoțându-l din starea de criogenie în care s-a congelat după ce și-a terminat mandatul de președinte al Consiliului Județean și făcându-l membru în Biroul Politic Județean, structura de conducere a liberalilor. Să vedem…

 

Fapte de arme: administrație, politică, civile

 

Așadar, Zamfir Flore Ciceu a fost numit membru în BPJ PNL Maramureș (adică ales de cei prezenți, surse 2mnews au menționat că “au lipsit mulți din BPJ și nu au fost încântați de ce au aflat, în plus, pentru această promovare, ar fi fost sărite niște etape din Statutul PNL, poate nu rămâne așa”). Dacă nu vi-l amintiți pe cel mai anost președinte din istoria Consiliului Județean Maramureș, să reamintim câteva fapte de arme pe care le-a comis acesta și o cronologie a partidelor în care s-a perindat și din care, fără nicio excepție, a fost dat afară.

 

Ciceu a devenit președinte al administrației județene printr-un cumul de împrejurări, în vara anului 2012. Atunci, pe fondul creării struțo-cămilei numită USL (în care PSD, PNL și PC și-au declarat iubire veșnică, doar că veșnicia n-a ținut decât foarte puțin), Maramureșul fiind luat, așa, la preț de matineu de șefii politici de la București a fost repartizat PC, conservatorii urmând să desemneze candidatul la președinția CJ Maramureș.

 

Ciceu (dat de ceva vreme afară din PNL împreună cu mult mai notorii Cătălin Cherecheș, Cornelia Negruț și Cristian Niculescu-Țâgârlaș, pentru puciul anti-PSD cu care PNL avea la nivelul județului un pact oficial), regrupat în unicul loc unde l-a primit cineva, respectiv la PC, a fost propus de Cornelia Negruț, pe vremea aceea președinta PC Maramureș, lui Daniel Constantin (președintele PC), acesta a aprobat, iar viața s-a scurs înainte pe Săsar. Pentru că la ura care exista în 2012 împotriva PD, oricine candida din partea USL câștiga (chiar și o mătură).

 

Fiind nominalizat, a câștigat Ciceu, care cu lipsa sa de experiență administrativ și-a dovedit repede limitele. În timpul mandatului său nu s-a făcut nimic semnificativ în județ, deși partidul său era la guvernare. Nepopular, nepriceput în administrație, încăpățânat, răzbunător, uneltitor, Ciceu a fost, printre multe alte gafe, cel care a luat o decizie care a costat Maramureșul peste 21 de milioane de lei, bani plătiți în acest an.

 

Este vorba de cazul rezilierii contractului cu firma bihoreană Selina, de reabilitare a Drumului Județean Baia Sprie – Bârsana, fără să plătească acesteia lucrările efectuate în perioada 2011-2012. Din fericire, Maramureșul a plătit din propriul buzunar (bugetul județului) doar 7 milioane de lei, restul sumei (penalitățile pentru întârzirea de 6 ani cu care s-a făcut plata) fiind achitat de Guvern.

 

Atât de priceput a fost Ciceu. Dar, peste gafe administrative de acest tip, Ciceu a fost și un lipsit de inspirație comentator politic, exclusiv împotriva propriului partid. În decembrie 2016, după alegerile parlamentare (unde, respectând competențele, nu i s-a oferit niciun loc pe nicio listă), când dat afară de la PC era (din nou) membru PNL (fără ca prea mulți să știe asta), Ciceu făcea public o remarcă în care-și făcea troacă de porci partidul (detalii AICI, sau în Cronologia unui politruc, adică mai jos).

 

Nici pe plan personal Ciceu nu este un individ pe care să-l așezi în Cartea de Onoare, o investigație 2mnews în acest sens fiind consemnată AICI. În fine, să încheiem cu cronologia sa politică.

 

Cronologia unui politruc

 

August 2010. Zamfir Flore Ciceu este exclus din PNL „pentru acte de indisciplină” (în lot cu el, deputatul, la acea vreme, Cătălin Cherecheș și consilierii municipali Cristian Niculescu-Țâgârlaș și Cornelia Negruț). Motivul excluderii are la bază acțiunile politice ale exclușilor, care au generat ruperea protocolului PNL-PSD la nivel local, prin demiterea viceprimarului Mircea Dolha, la mijlocul lunii iulie. Conform conducerii PNL, Ciceu și Cherecheș și-au recunoscut vina și “au cerut clemență în Delegația Permanentă”. N-au primit, au fost dați afară din partid.

 

Septembrie 2010. Ciceu se înscrie în PC, filiala județeană fiind preluată de fosta sa colegă din PNL și din puciul care i-a adus excluderea, Cornelia Negruț.

 

Iunie 2012. Ciceu este desemnat de PC candidatul USL Maramureș la președinția Consiliului Județean.

 

Mai 2013. Ciceu este numit de la centru președinte interimar al PC Maramureș (fosta președintă, Cornelia Negruț, este promovată în structura națională ca vicepreședinte).

 

Mai 2015. Ciceu, aflând că i se pregătește excluderea din partid, a demisionat din funcția de președinte al PC Maramureș motivând că “nu se mai regăsește în doctrină și în modalitatea de abordare” și precizând că a rămas membru PC.

 

Septembrie 2015. Conducerea ALDE, la propunerea președintelui Daniel Constantin, îl exclude pe Ciceu din partid pentru “deservicii de imagine aduse partidului și pentru neimplicare”. Ciceu își pregătise terenul și cocheta cu UNPR și PNL.

 

August 2016. Ciceu este reprimit ca membru în PNL, pe șustache. Practic, este criogenat, neacționând deloc în activitatea partidului.

 

Decembrie 2016. Zamfir Flore Ciceu (mișto ieftin despre scorul obținut de PNL în alegerile parlamentare): “Cum poate un partid precum PNL să nu învețe nimic din ceea ce pățește? Să pierzi glorios alegerile și să înlocuiești o blondă cu alta, e de noaptea minții! Cu pași repezi, ultimul partid istoric din România tinde să devină istorie. Un fel de cometa Halley a politicii românești care vine la putere odată la 70 de ani. Somn ușor!”.

 

Noiembrie 2019. Ciceu este numit membru în Biroul Politic Județean al PNL Maramureș.

 

… povestea merge mai departe.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here