SCANDAL – Continuă scandalul în PMP: impunerea lui Gheorghe Grad în funcția de consilier județean, contestată la forul administrativ al județului de Vasile Gherman

0
925
Vasile Gherman și Gheorghe Grad

CONTESTAȚIE. Numirea în funcția de consilier județean peste lista de supleanți a sigheteanului Gheorghe Grad, impusă de președintele PMP Maramureș, Lucian Morar, și votată de membrii de partid fideli acestuia, a fost contestată de Vasile Gherman, băisprianul care ar fi trebuit, conform listei amintite, să îl înlocuiască în forul administrativ al județului pe președintele sucursalei Maramureș, retras din funcție pentru a deveni primar al orașului Ulmeni.

 

Gherman a înaintat Consiliului Județean (CJ) Maramureș o plângerea prealabilă împotriva hotărârii de validare a consilierului județean Grad, iar aceasta va fi discutată în 31 octombrie în plenul forului administrativ.

 

Deși Gherman era primul supleant pe lista PMP la CJ Maramureș, Morar a făcut public, cu mult timp înaintea votului, că agrează ideea ca locul pe care-l lasă disponibil să fie ocupat de „cineva din filiala Sighetu Maramației”, referirea la Grad, președintele filialei sighetene a PMP fiind evidentă. Decizia a fost luată de PMP Maramureș în 23 septembrie, în prezența președintelui PMP Traian Băsescu, însă în absența lui Vasile Gherman.

 

Cele două propuneri (Grad și Gherman) au fost supuse la vot și a câștigat Grad, cu 22 de voturi pentru (Gherman a avut doar 7 susținători). În consecință, Grad a fost numit consilier județean în 27 septembrie. Prin această mișcare, lipsită de fair-play, dar încărcată politic, Morar și-a asigurat sprijinul necondiționat al filialelor din nordul județului în vederea alegerilor interne ce vor avea loc fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului viitor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here