EVENIMENT – Episcopul greco-catolic de Maramureș, Vasile Bizău, în Londra, la Întâlnirea anuală a Episcopilor Catolici Răsăriteni

1
870
Vasile Bizău

RELIGIE. La Întâlnirea anuală a Episcopilor Catolici Răsăriteni din Europa, găzduită în acest an de către Eparhia Catolică Ucraineană “Sfânta Familie” din Londra, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înființarea acestei eparhii, a participat și episcopul greco-catolic de Maramureș, Vasile Bizău, acesta fiind unul dintre cei doi episcopi români prezenți la eveniment.

 

În sesiunea de deschidere, Nunțiul Apostolic la Londra, Arhiepiscopul Edward Adams, a transmis participanților salutul și mulțumirile Papei Francisc. La evenimentul desfășurat în Londra au participat episcopi din România, Bulgaria, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Kazakhstan, Italia, Polonia, Serbia, Slovacia și Ucraina, precum și reprezentanți din partea Consiliului European al Conferințelor Episcopale.

 

Episcopul greco-catolic Vasile Bizău (48 de ani) a fost ales în iunie 2011, de către sinodul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, în funcția de întâistătător al Episcopiei de Maramureș. Instalarea sa în funcție a avut loc în 23 iulie 2011, în Sala Polivalentă din Baia Mare, catedrala greco-catolică din municipiul maramureșean fiind ocupată de o parohie ortodoxă.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Asa si, ce conteaza ca fosta noastra catedrala e „ocupata” de ortodocsi? Asta justifica sa te intronezi intr-o sala de sport? N-au fost decat vanitati, orgolii si demonstratii de forta. Si nu are nimic de-a face un loc complet impropriu pentru a fi miruns episcop cu faptul ca ortodocsii nu ne-au retrocedat catedrala. La urma-urmei ne-a ajutat Vaticanul sa ne ridicam altele iar faptul ca in BM nici una nu poarta titlul de catedrala este un detaliu pt o intronare cata vreme ca suprafata Biserica Greco- Catolica Sfanta Cruce (cea de la RFN) nu este mai putin incapatoare decat fosta noastra catedrala de pe str Vasile Lucaciu. Oricum, in jur de 3 mii de persoane, cate au incaput in sala polivalenta n-ar fi intrat in nici o biserica de-a noastra. Dar era in plina vara si timpul a fost frumos puteau atunci sa ne adune pe toti sus la manastirea de pe Dealul Crucii si sa se oficieze liturghia in altarul de vara, cu toti enoriasii afara pe deal. Ma rog, au trecut 7 ani de atunci, dar tineam sa punctez totul apropos de remarca voastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here