PERFORMANȚĂ – O firmă din Maramureș a devenit prima firmă cu capital românesc care a intrat în top 50 al exportatorilor

3
8326

PREMIERĂ. Pentru prima dată o companie cu capital românesc a reușit să acceadă în topul celor mai mari 50 de exportatori din România pe 2018, clasament dominat de companiile multinaționale, iar această firmă este din Maramureș: Aramis Invest Baia Mare.

 

Producătorul de mobilă din Maramureș, cel mai mare exportator cu capital românesc, firmă controlată de Vladimir Iacob și Marius Șelescu, anunța la începutul anului trecut că vizează o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, după ce în anul anterior (2017) reușise pentru prima dată să treacă de pragul de 1 miliard de lei, raportând o cifră de afaceri de 1.001.204.362 lei.

 

Conform datelor provizorii pe 2018 ale Institutului Național de Statistică, citate de Ziarul Financiar, Aramis Invest se situează pe locul 49 în topul celor mai mari 50 de exportatori din economia românească și este în continuare, în al cincilea an consecutiv, cel mai important exportator cu capital românesc, cifra exporturilor pe 2018 fiind estimată la aproape 250 de milioane de euro.

 

Intrarea unei companii cu capital românesc în top 50 exportatori din România nu este o surpriză, doar o premieră, Aramis Invest având o ascensiune constantă: în 2015 era pe locul 56, în 2016 pe locul 54, iar în 2017 pe locul 51. Atât producția, cât și exporturile firmei băimărene sunt dependente de retailerul suedez de mobilă IKEA, cel mai important client al Aramis Invest, firmă care este și cel mai mare angajator din județul Maramureș, cu perste 4.500 de salariați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here