VICTORIE FĂRĂ EMOȚII – Minaur a câștigat meciul tur din optimile EHF European Cup și intră în returul pentru calificarea în sferturi cu 10 goluri avans

0
716

HANDBAL – EHF EUROPEAN CUP. Duminică, 11 februarie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci tur al optimilor EHF European Cup la handbal masculin, CS Minaur Baia Mare (România) a câștigat, cu 36-26 (18-11), partida cu RK Vogošća (Bosnia și Herțegovina). Meciul, arbitrat de cuplul leton Ivars Cernavskis & Edmunds Bogdanovs, a pornit cu gazdele din postura de favorite.

 

Echipa bosniacă, sosită sâmbătă în România, consideră că a avut în 2023 cel mai bun an din istoria clubului, reușind să câștige Cupa Bosniei și clasându-se acum pe locul 4 în campionat. S-a calificat în faza optimilor după ce a depășit KH Trepça-M (Kosovo) – cu 27-27 (pe teren propriu) și 31-30 (în deplasare) – și  SKKP Handball Brno (Cehia) – cu 30-23 (pe teren propriu) și 27-29 (în deplasare). Minaur s-a calificat în optimi după ce a dispus de Odesa (Ucraina) – cu 52-26 și 39-27 (ambele meciuri s-au jucat la Baia Mare) – și Dinamo Pancevo (Serbia) – cu 33-22 (pe teren propriu) și 25-29 (în deplasare).

 

Înaintea meciului, Senad Skopljak, antrenorul lui Vogošća, a declarat pentru Sport1 din Bosnia și Herțegovina: „Suntem conștienți că ne confruntăm cu un adversar foarte puternic și că acesta este cel mai dificil test de până acum. Trebuie să facem tot posibilul ca aici să jucăm handbal bun, să dăm dovadă de combativitate, iar apoi dacă reușim să scoatem ceva, să ne revanșăm pe teren propriu cu un rezultat favorabil.

 

Este fosta finalistă a acestei competiții și este liderul unei ligi românești foarte puternice, care a dat eliminat-o pe Dinamo Pancevo. Acasă au învins-o pe Dinamo cu 15 goluri diferență, iar la Pancevo au pierdut la 5. Este o echipă foarte serioasă, care are un buget cu 20% mai mare decât noi. Analizăm jocul lor. Avem o sarcină foarte grea în atac, pentru că ei joacă o apărare bună în linie, cu ieșiri profunde. Studiem cum îi putem egala.

 

Va fi o experiență grozavă pentru jucătorii noștri, care nu au mai întâlnit acest gen de rival până acum. Și ceea ce am reușit până acum ne-a surprins. Avem o echipă luptătoare și stabilă mental, dar avem probleme cu accidentările, jucătorii noștri cheie sunt accidentați, dar nu vreau să mă plâng, să caut un alibi. Jucătorii care sunt aici vor face tot posibilul să arate ce e mai bun. Putem”.

 

Partida a fost la discreția băimărenilor, singura problemă care s-a pus a fost cea a scorului și a exersării unor scheme tactice. Un bun antrenament cu public (generos, îngăduitor chiar, pasional, ca la fiecare meci de la Baia Mare). Echipa oaspete și-a îndeplinit și obiectivul (n-au pierdut decât la 10 goluri diferență), ei oricum și-au depășit statutul și putința. O echipă cu multă voință, dispusă să învețe, care nu a cedat nicio secundă. Arbitraj slab al letonilor, din ciclul „toți trebuie să primească șansa de a învăța, deci calificăm și arbitri din țări aspirante”, dar nederanjant în condițiile diferenței uriașe de valoare între cele două echipe.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (7 goluri), Botea (5 goluri), Cumpănici, Kozakevych și Da Silva Mollino (câte 4 goluri), Vujovic și Cip (câte 3 goluri), Nagy, Erik Pop și Fotache (câte 2 goluri). Portarul Terekhov din nou bun, 12 parade salavatoare, procentaj 38,71% mingi parate. De la oaspeți s-au remarcat Ombaša și Semic (câte 5 goluri).

 

Meciul retur se va disputa la Vogošća (oraș cu circa 11.000 de locuitori, situat la 6 kilometri de Sarajevo), duminică, 18 februarie, de la ora 18.00 (ora României) – partida va fi arbitrată de cuplul azer Emil Aghakishi & Ernest Aghakishi.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here