FINAL DE COMPETIȚIE – Ce rezultate au obținut cele trei maramureșence din lotul României la Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European

0
846
Andreea Nicoleta Șchiop, Maria Toma, Jennifer Barbara Nagy-Remetean

FOTE 2023. Trei sportive din Maramureș, toate de la clubul CSȘ Baia Sprie, au participat în lotul național (format din 18 sportivi) care au reprezentat România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European, eveniment sportiv la care au participat peste 1.300 de tineri sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din 47 de țări europene. Cele 3 sunt de la: Jennifer Barbara Nagy-Remetean (schi alpin), Maria Toma (schi fond) și Andreea Nicoleta Șchiop (biatlon) – de asemenea, în corpul tehnic al României a fost cooptat, tot de la CSȘ Baia Sprie, și antrenorul Viorel Sebastian Selejan (schi alpin).

 

FOTE 2023 s-a încheiat sâmbătă, 28 ianuarie, când sportiva Andreea Nicoleta Şchiop a concurat în ultima probă cu prezenţă românească din competiţie: ştafetă mixtă 4×6 km la biatlon, desfășurată la Centrul Internațional de biatlon Carnia Arena din Piani di Luzza. În această probă, România (care i-a avut în componență pe Maria Elisabeta Duicu, Andreea Nicoleta Şchiop, Horia Nicolae Urs şi Nicolae Zichil) s-a clasat pe locul 14, aceasta fiind cea mai bună clasare a unui sportiv maramureșean la FOTE 2023.

 

Iată rezultatele înregsitrate de sportivii maramureșeni:

 

• Andreea Nicoleta Șchiop (biatlon): loc 14 în proba ştafetă mixtă 4×6 km; loc 57 în proba 10 km individual: loc 58 în proba 6 km sprint.

• Jennifer Barbara Nagy-Remetean (schi alpin): loc 40 în proba slalom; neclasată în proba slalom uriaș.

• Maria Toma (schi fond): loc 52 în proba 5 km liber; loc 54 în proba 7,5 Km clasic.

 

România, care a participat cu 18 sportivi la 8 din cele 14 discipline de concurs ale FOTE 2023 nu a obținut nicio medalie, cele mai bune clasări fiind locul 4 la snowboard cross (Kata Mandel) și locul 5 la schi alpinism sprint (Lorena Azota Bolîndu) – România a câştigat ultimele medalii la FOTE de iarnă în anul 2013, când a fost țară organizatoare (o medalie de aur şi două de argint).

 

Următoarea țară gazdă a FOTE de iarnă va fi Georgia, care va organiza competiția în regiunile Borjomi şi Bakuriani, din sudul țării.

 

* FOTO: @Comitetului Olimpic și Sportiv Român; @CSȘ Baia Sprie

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here