AU RETROGRADAT – Fotbal Comuna Recea a pierdut cu scor de forfait cu Unirea Slobozia și merg în Liga a III-a: meciul, tranșat în ultimul minut

0
1269

BARAJ MENȚINERE LIGA A II-A. Sâmbătă, 22 mai 2021, de la ora 11.00, pe Stadionul 1 Mai din Slobozia a avut loc meciul retur al barajului pentru menținerea în Liga a II-a dintre AFC Unirea 04 Slobozia și ACS Fotbal Comuna Recea, în tur maramureșenii câștigând cu 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Adrian Balha (min. 71) și Gabriel Oița (min. 92). Din păcate pentru fanii echipei din Recea, meciul s-a încheiat cu 3-0 (0-0) în favoarea gazdelor, după o partidă tensionată, cu golul calificării înscris în penultimul minut de prelungiri și cu o bătaie generală care a cauzat 3 eliminări. Maramureșul va avea echipe doar în Liga a III-a.

 

Pentru că joi, 20 mai, a fost aprobat noul protocol medical, care prevede că orice competiție sportivă se poate desfășura cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a stadionului (aceștia putând participa dacă: au fost vaccinați și au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; au rezultat negativ la un test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore – toți spectatorii fiind obligați să poarte mască de protecție), meciul a avut loc cu spectatori.

 

Pentru că organizatorii au declarat capacitatea maximă a Stadionului 1 Mai din Slobozia ca fiind de 5.300 de locuri, la meciul retur al barajului de menținere în Liga a II-a au primit permisiunea de a desfășura partida cu cel mult 1.325 de spectatori în tribune, dar au participat aproximativ 400 de spectatori.

 

În partida de la Slobozia, arbitrată de Iulian Dima din Bucureşti (la tușe: Mihăiță Necula din București și Florian Alexandru Vișan din Galați), antrenorul echipei maramureșene, Florin Fabian, a început cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov, Văsălie, Fica – Mărieș – Batin.

 

Deși gazdele au dominat prima repriză, însă fiecare echipă a avut câte o mare ocazie de gol. Prima și-au creat-o maramureșenii, în min. 33 vârful Batin, scăpat pe contraatac singur cu portarul, trage din interiorul careului pe lângă poartă. Cea de-a doua ocazie de gol s-a consemnat în minutele de prelungiri ale reprizei, când Toma a reluat din 10 metri o lovitură de colț, mingea ricoșând la Ibrian care a tras peste transversală de la 9 metri. Scor la pauză: 0-0. Și Recea mai are 45 de minute de luptă pentru a se menține și în sezonul viitor în Liga a II-a.

 

Antrenorul ilfovenilor, Adrian Mihalcea face 3 schimbări la pauză și îi introduce pe teren pe Christ Afalna, Marius Ciobanu și Vlad Suciu. Schimbări inspirate care aveau să ducă la îndeplinirea obiectivului.

 

După numai 5 minute, Afalna șutează de la 20 de metri în vinclu, imparabil și Răileanu scoate pentru prima oară mingea din poartă. A urmat o succesiune de ocazii, golul deschizând jocul. Întâi, Fica încearcă un lob din careu, dar mingea este respinsă peste poartă (min. 59), apoi Răilean își salvează echipa de la o fază 1-1 cu Adăscăliței (min. 64, gazdele au reclamat penalty, neacordat de Iulian Dima), iar la faza următoare Akhmatov reia imprecis din 6 metri centrarea lui Micaș (min. 65).

 

Antrenorii schimbă ce mai pot în garnituri (Mihalcea îl introduce pe Răduca, Fabian pe Jucan, Baha și Brata în locul lui Văsălie, Batin și Fica), însă la scurt timp, după o lovitură liberă executată de Toma (min. 83) și o bâlbâială în careu, în timpul căreia Răilean reușește în primă fază să respingă, Lazăr, liber la 6 metri, înscrie cu capul la colțul scurt.

 

Maramureșenii încearcă golul în minutele de prelungiri, dar Brata, de la distanță, nu nimerește poarta (min 90+2) și în minutul următor, când toată lumea aștepta fluierul de final și intrarea în cele două reprize de prelungiri, Ciobanu trece ca la antrenament de fundașii maramureșeni și înscrie, singur cu Răilean (min. 90+4). Era golul îndeplinirii obiectivului. Nervi întinși, altercații în teren timp de 5 minute, 3 eliminări (doi jucători de la Slobozia și unul de la Recea), apoi meciul se reia pentru 1 minut și fluier final.

 

Unirea Slobozia – Fotbal Comuna Recea: 3-0 (0-0), au marcat Christ Afalna (min. 50), Gabriel Lazăr (min. 83), Marius Ciobanu (min. 90+3). Unirea rămâne în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea retrogradează în Liga a III-a, după numai un an petrecut în al doilea eșalon și după ce au pornit în retur de la un avantaj de 2 goluri.

 

foto: Prosport

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here