VICTORIE DRAMATICĂ – CSM Sighetu Marmației câștigă în ultimul minut prima partidă pe teren propriu din actualul campionat și urcă, din nou, pe locul 4

0
269

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 14 octombrie 2023, pe Stadionul Municipal Solovanm din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 8-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal, CSM Sighetu Marmației a câștigat, cu 2-1 (0-0), partida cu Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca. Meciul, condus la centru de arbitrul Silviu Iftode din Fălticeni, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (CSM) și 4 (Sănătatea).

 

Cele două echipe veneau după rezultate diametral opuse realizate în etapa precedentă: gazdele au pierdut în deplasarea de la Băilea Felix, iar oaspeții au câștigat în deplasarea de la Sântandrei. Pentru sigheteni, însă, exista o singură variantă de a nu pierde contactul cu plutonul fruntaș, cel de play-off (unde, ca și oricare din celelalte echipe care se vor califica în careul fruntaș, au șanse minime de a câștiga seria în fața favoritei certe, SCM Zalău).

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetu Marmației) a început partida cu următorul 11: Berințan – Hreniuc, Dunca, Anchidin, Tomșa, Simion – Deivid, Razak, Dat (cpt.) – Mitruscsak, Mensah.

 

Sighetenii au ocazia să își treacă în cont primul gol în min. 23, când arbitrul Iftode fluieră penalty, în urma unei intervenții a fundașului central Junior Diomande la Dacian Dunca, în laterala careului, la o fază care nu anunța nimic (ușor acordat penalty-ul). Execută Dat, aproape fără elan, în stânga lui Checicheș, dar portarul clujenilor parează și lovitura de la 11 metri esste irosită. În min. 40, este rândul oaspeților să replice, șutul din lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga a lui Saroși lovește bara stângă a porții și sare, cu noroc, în brațele portarului sighetean.

 

Meciul a fost extrem de disputat, cu numeroase faze de poartă și puține ocazii de gol (pentru că din poziție centrală, de la 13 metri, dacă tragi la 4 metri deasupra porții nici nu poți să ai pretenții la mai mult – asistăm, totuși, la o partidă din a treia ligă valorică).

 

Repriza a doua începe mai bine pentru sigheteni, după doar 40 de secunde de la fluierul de debut al părții a doua a jocului, Emanuel Mensah scăpat singur în poziție centrală, înscrie din careu, cu siguranță, în dreapta lui Checicheș. În min. 48, același Mensah, șutează cu stângul, din poziție dificilă, dar de această dată Checicheș respinge în corner.

 

Meciul se îndrepta spre un final bun pentru sigheteni, dar în minutul al doilea din cele 4 de prelungiri indicate de centralul Iftode, Raul Saroși (unul dintre cei mai tehnici jucători ai clujenilor, împreună cu Ștefănescu) șutează de la 28 de metri o torpilă care intră în vinclul din dreapta porții sighetenilor. Când meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, iar spectatorii spre ieșire, sighetenii recuperează o minge la mijlocul terenului, o centrare lungă, la bara a doua îl găsește pe Zaharia, care marchează din 8 metri. O victorie nu pe ultima sută de metri, ci pe ultimul metru.

 

* CSM Sighetu Marmației – Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca: 2-1 (0-0), au marcat Emanuel Mensah (min. 46), Alexandru Zaharia (min. 90+3) / Raul Saroși (min. 90+2).

 

În urma victoriei, sighetenii au acumulat 11 puncte (3 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri) și au urcat din nou pe locul 4, iar în etapa următoare elevii antrenorului George Zima vor juca în deplasare, în 21 octombrie, cu CSM Victoria Carei (acum pe locul 8).

 

* Foto: @CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here