NU MAI BAT PE NIMENI – Minaur pierde la Baia Mare în derby-ul codașelor cu echipa unei comune cu 5.000 de locuitori și rămâne pe ultimul loc, direct retrogradabil în Liga a IV-a

0
1233

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 13 octombrie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 8-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 0-2 (0-1), partida cu ACSC Crişul Sântandrei. Meciul, arbitrat la centru de Tudor Florin Jurcă, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 10 (Baia Mare) și 9 (Sântandrei), ultimele din competiție, fiind, practic, un derby al codașelor.

 

Echipa de fotbal din Baia Mare continuă cea mai slabă serie din întreaga sa existență, nefăcând față nici măcar în Liga a III-a, unde a ajuns pe ultimul loc și este principala candidată la retrogradarea în divizia județeană. După 8 meciuri, în care au adunat doar 4 puncte (o victorie, un egal și 6 înfrângeri), băimărenii au ajuns să aibă cea mai slabă apărare și al doilea cel mai slab atac dintr-o serie extrem de facilă, nefiind în stare nici măcar să se impună pe teren propriu un meci cu echipa unei comune cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început partida în formula: Breban – Potcoavă, Simion (cpt.), Raul Gherman, Ilieș – Macrițchii, Piroșka, Maroșan, Burcea – Darius Gherman, Lemac.

 

Oaspeții au deschis scorul în min. 25, printr-un jucător care e minor, Constantin Trip (de mai puțin de o lună a împlinit 17 ani), un junior adus în această ediție de la echipa școlară LPS Bihorul, care a reluat în plasă, de la bara a doua, centrarea lui Balogh. Doar 4 minute mai târziu, oaspeții sunt aproape de desprinderea pe tabela de marcaj, șutul lui Popescu fiind scos de pe linia porții de Lemac. Repriza se încheie doar cu 1-0 pentru oaspeți, dar umilința pentru gazde, nu.

 

La pauză, Danciu face o dublă schimbare (Stoian și Ștefănescu luând locul lui Potcoavă și Lemac), în speranța că vor începe să joace fotbal și cei din echipa sa, dar cei care marchează, rapid, sunt tot oaspeții, care întâi au o mare ocazie, în min. 50, prin veteranul Ioan Hora (35 de ani) care a reluat centrarea de la Hadade, dar a fost blocat de Breban, golul venind în min. 55, când același Hora l-a executat pe portarul băimărenilor de la 12 metri, după o pasă de la Chiș-Toie (șut imparabil, în plasa laterală). Danciu a mai schimbat ce-a putut: jucători (Leș în locul lui Simion, Jeler în locul lui Burcea și Achim în locul lui Denis Gherman), dar situația nu s-a modificat cu nimic, băimărenii bifând o nouă înfrîngere umilitoare.

 

* Minaur Baia Mare – Crișul Sântandrei: 0-2 (0-1), au marcat Constantin Trip (min. 25), Ioan Andrei Hora (min. 55).

 

În urma înfrângerii, Minaur Baia Mare rămâne pe locul 10 (ultimul) și în etapa următoare (ultima a sezonului regulat) va juca în deplasare, în 20 octombrie, cu CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca (acum pe locul 4).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here