TRIST – A murit viceprimarul-călușar al comunei Băsești, Adrian Sabadîș (55 de ani)

3
4627
Adrian Sabadîș

DECES. A murit Adrian Dinu Sabadîș (55 ani), viceprimarul comunei Băsești. Cauza morții premature a celui care era la cel de-al doilea mandat de viceprimar al comunei maramureșene (după cel din mandatul 2008-2012) a fost infarct miocardic.

 

Adrian Sabadîș, care a fost și consilier local în comună, iar în acest mandat a fost ales pe listele PNL, a fost unul dintre membri formației de călușari din perioada de aur (Călușarul de Băsești a fost fondat în 1905, la inițiativa lui George Pop de Băsești, care a adus în comună un instructor din zona Alba-Sibiu pentru a-i învăța pe băseșteni să joace Călușarul, iar primele costume ale călușarilor din Băsești au fost făcute de fiica lui George Pop, în atelierul de la Orăștie).

 

Primarul comunei Băsești, Ioan Călăuz, s-a declarat consternat de tragicul eveniment. Înmormântarea viceprimarului comunei Băsești, Adrian Sabadîș, va avea loc marți, 25 mai 2021, la ora 12.30.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Imi pare atat de rau de trecerea prematura a acestui om onest, de o modestie exemplara, patimas pentru cultura identitara. Desi nu-l cunosteam foarte bine, jovialitatea sa iti castiga increderea. Gratie spectacolului aniversar organizat de Dan Daniel , relativ recent, a fost ultima intalnire, cand mi-a zambit cu amicitie si respect. Imi place sa cred ca faptele sale vor avea darul de a-i pastra memoria binecuvantata. Omagiile mele familiei pe veci nemangaiate. Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea odihna de veci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here