UPDATE: CONCURS – Băimăreanca Adriana Costinaș (16 ani) luptă pentru ca piesa sa, „Inner Drama”, să devină spectacol la Teatrul Excelsior

0
302

FINALA. Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 11, la Sala Studio a Teatrului Excelsior din București, băimăreanca Adriana Costinaș (16 ani), fostă elevă a Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, acum elevă a Colegiului Național “Vasile Lucaciu” și membră a trupei de teatru Absėnt, luptă în finala concursului de dramaturgie pentru adolescenți “New Drama” pentru ca piesa sa, „Inner Drama” („Dramă interioară”) să fie pusă în scenă, în stagiunea 2018-2019, la Teatrul Excelsior.

 

Piesa adolescentei din Baia Mare a fost selecționată printre cele șase piese de teatru într-un act (din 56 de creații) care au acces în finala concursului național de dramaturgie dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, eveniment aflat la a patra ediție. Cele şase texte finaliste vor fi transformate în spectacole-lectură, realizate de tineri regizori şi actori, încă studenţi ai Universtităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti.

 

Adriana Costinaș va concura în finală cu tineri din județele Botoşani, Argeș, Constanța, Galați și Alba. Piesa câştigătoare va fi decisă de un juriu compus din regizorii Andreea Grosu, Andreea Ciocîrlan și Andrei Grosu şi de actorii Andreea Hristu şi Dan Pughineanu (protagonişti în spectacolul “Missouri Sky”, de Victor Morozov, piesa câştigătoare a ediţiei 2017).

 

UPDATE, sâmbătă, 20 octombrie 2018, ora 19.55. Concursul a fost câștigat de piesa “Băiatul cu șosete roz”, de Alexandru Gorghe (18 ani, Botoșani). Piesa băimărencei Adriana Costinaș, Inner Drama, a fost interpretată de actorii Vlad Galer și Cristina Danu (în foto), în regia Ilincăi Prisăcariu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here