ÎN LICITAȚIE – Consiliul Județean și Primăria Sighetu Marmației oferă 1,72 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului

0
1445

INVESTIȚIE. Consiliul Județean și Primăria Sighetu Marmației oferă 1.728.600 lei (sumă care conține TVA și care este echivalentă cu peste 350.000 de euro) pentru studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului. Banii vor fi plătiți în proporție egală: 50% de Consiliul Județean Maramureș și 50% de Primăria Sighetu Marmației (câte 864.300 lei de fiecare parte).

 

Contractul de execuție al SF-ului a fost deja introdus în licitație publică, ofertele fiind așteptate până în 6 iulie 2021. Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde ponderea prețului va fi 40% din decizia finală, experiența experților-cheie 40% și propunerea tehnică 20%).

 

SF-ul (inclusiv obținerea avizelor și acordurilor necesare construcției efective) trebuie finalizat în 6 luni de la semnarea contractului, însă în suma de bani oferită proiectantului este cuprinsă și o perioadă de un an în care acesta trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

 

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației (denumirea oficială a obiectivului) vizează realizarea a peste 15 km de centură rutieră prin care se va face legătura cu cele două drumuri naționale care tranzitează urbea (DN 18, care face legătura cu Vișeu – Borșa – Baia Mare și DN 19, care face legătura cu Negreşti Oaş – Satu Mare), precum și cu viitorul pod peste Tisa.

 

Conform negocierilor politice, șeful administrației județene, Ionel Bogdan, a făcut public faptul că sursa de finanțare a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației va fi fondurile europene puse la dispoziția României de UE, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), după aprobarea finanțării urmând ca atât CJ Maramureș, cât și Primăria Sighetu Marmației să își recupereze sumele alocate până la licitarea lucrării efective. Execuția efectivă va fi efectuată prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here