TRENURI DIRECTE SPRE LITORAL – Din 10 iunie, CFR introduce Trenul Soarelui pe ruta Baia Mare – Mangalia: aflați detaliile

0
1613

INFO – LITORAL. CFR Călători dă startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui” din 10 iunie. Maramureșenii care vor să călătorească spre stațiunile de la Marea Neagră o pot face cu acest tip de transport până la data de 12 septembrie 2022.

 

Trenul Soarelui dinspre Maramureș spre litoralul românesc este IRN 1942 Baia Mare – Mangalia. Cursa are 37 de opriri, pleacă din Gara Baia Mare la ora 15.01 și ajunge la destinație (Gara Mangalia) la ora 08.18 a doua zi (durata călătoriei este de 17 ore și 17 minute) – circulă cu o viteză medie de 52 km/h. Prețul unui bilet la cușetă de 6 paturi este de circa 150-165 de lei sau circa 115-130 de lei la clasa a II-a (puțin mai ieftin dacă e achiziționat online sau dacă achiziționați cu o anticipație mare de timp) – mai puteți obține reduceri de tarif: de 10% dacă achiziționați bilet dus-întors cu anticipație, de asemenea elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a

 

Trenul are în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate – majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. De asemenea, trenul are în compunere vagoane cușetă și vagon prevăzut cu spațiu amenajat pentru activitatea de bar.

 

Trenul de întoarcere, IRN 1942, pleacă din Mangalia la ora 15.14 și ajunge la Baia Mare la ora 07.55 (a doua zi).

 

* Foto: @Silviu.Matei&MFXFOTO_MFXGRUP

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here