TENTATIVĂ – Proiecte de aproape 39 de milioane de lei pentru echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale la spitalele Județean și Boli Infecțioase

0
277

FINANȚARE – SĂNĂTATE. Consiliul Județean Maramureș va încheia două acorduri de partaneriat cu unități spitalicești din subordinea sa administrativă, respectiv cu Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Acordurile au ca scop depunerea dosarelor pentru obținerea finanțării nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru dotarea celor două spitale din Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

 

Conform proiectelor, sumele totale necesare sunt 35,37 milioane de lei (exact: 35.373.582,80 lei, sumă care include TVA și care este echivalentă cu 7,15 milioane de euro la cursul actual) pentru Spitalul Județean și 3,44 milioane de lei (exact: 3.447.278,87 lei, sumă care include TVA și care este echivalentă cu 697.321 euro la cursul actual). Cele două proiecte totalizează un necesar investițional de 38,82 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here