VIDEO – Situația reală a lucrărilor de reabilitare de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, care trebuie finalizate peste 10 zile

0
731

A.M.R. (AU MAI RĂMAS) 10 ZILE. Ultimul contract cumulat al lucrărilor de reabilitare de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, care se referă la Corpul vechi al imobilului, edificat în perioada 1903-1906, totalizează suma de 11,45 milioane de lei (exact: 11.451.758,68, sumă care include TVA și care este formată în contractul propriu-zis + lucrările suplimentare de înlocuire a becurilor vechi cu becuri de tip LED).

 

Contractorul principal este sereleul sighetean Axa Reconst, care la finalul anului trecut raporta 21 de angajați. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 2 ani și trebuie finalizat în 2 octombrie 2022, adică peste exact 10 zile. Detalii despre contractele de reabilitare/modernizare a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, care totalizează peste 30 de milioane de lei, și despre disconfortul creat prin nerespectarea prevederilor acestora v-am prezentat într-o investigație 2mnews publicată AICI.

 

Această scriere vă prezintă (atât cât s-a putut, filmarea sau pătrunderea în interior a presei sau a oricărei persoane străine fiind prohibită, de parcă se montează seiful central la sediul BNR) stadiul actual al lucrărilor în câteva secvențe video.

 

Conform promisiunii făcute elevilor, lucrările se vor termina, în cea mai mare parte, în 10 zile, în așa fel încât aceștia să poată desfășura orele de curs doar pe dimineață și doar în clădirea Colegiului, fără să mai fie nevoie să se deplaseze în imobile ale altor unități de învățământ.

 

O precizare: dacă acest angajament (al conducerii Colegiului și al autorității contractante / Primăria Baia Mare) nu va fi respectat, elevii de la Șincai vor refuza să mai intre la ore. Vă reamintim că marți, 20 septembrie, elevii au protestat în privința situației create, care repercutează direct asupra lor și asupra calității actului educațional, purtând banderole albe pe mâini (semn de protest cunoscut sub denumirea “grevă japoneză”), iar miercuri, 21septembrie, au refuzat să intre la cursuri timp de o oră (de la ora 8.00), adunându-se în curtea Colegiului.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here