ACHIZIȚIE – La secția Pediatrie a Spitalului Județean din Baia Mare a fost pus în funcțiune un aparat în valoare de peste 10.000 de euro

0
663

SĂNĂTATE. Copiii și sugarii care vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş Baia Mare” vor beneficia de un analizor de gaze sangvine şi oximetrie, achiziționat ca urmare a campaniei Cora „Luna inimilor deschise” – ediţia 2017.

 

Aparatul, care valorează peste 10.000 de euro, este necesar, ținând cont de dezechilibrele frecvente acido-bazice și hidro-electrolitice la copil și la sugar; furnizarea rapidă a mai multor informații vitale, despre relativ mulți parametri biologici și cantitatea mică de sânge (0,5- 1 ml), necesară pentru determinarea acestora; capitalul venos limitat la copil și la sugar și rulajul mare în secția de Pediatrie, conform mențiunii făcute de medicul primar dr. Ceaunica Cosette, șef Secție Pediatrie.

 

Cora Baia Mare a susţinut achiziţionarea acestui analizor necesar secţiei de Pediatrie, donațiile clienților însumând 27.536,95 lei, iar suma donată de magazinul din Baia Mare a fost de 12.500 lei. Totalul oferit a fost de 40.036,95 lei, banii fiind virați în contul spitalului. Pentru achiziționarea aparatului medical necesar Secției de Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a suportat diferența necesară, de aproximativ 2.000 de euro.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here